06/05/2021 06/05/2021 Με την παρουσία του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη και πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε  το πρωί της Τετάρτης 5 Μαΐου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Αποικίων Άνδρου. Στο κήρυγμά του, εξ αφορμής της ανθοφορούσης φύσεως της πέριξ των Αποικίων περιοχής, ο Σεβασμιώτατος κ....
06 Μαΐου, 2021 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 10:25

«Η φύση και το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι»

Διαδώστε:
«Η φύση και το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι»

Με την παρουσία του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη και πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε  το πρωί της Τετάρτης 5 Μαΐου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Αποικίων Άνδρου.

Στο κήρυγμά του, εξ αφορμής της ανθοφορούσης φύσεως της πέριξ των Αποικίων περιοχής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην συνανάσταση της κτίσεως μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου, καθώς η πτώση του ανθρώπου είχε συμπαρασύρει και τη φύση στη φθορά, αναλύοντας το περιεχόμενο του ψαλμικού «χορευέτω η κτίσις».

Τόνισε δε ότι η φύση και το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι, ο χώρος μέσα στον οποίο και από τον οποίο ζούμε και στον οποίο, μετά το βιολογικό μας θάνατο επιστρέφουμε, γι’ αυτό και έχουμε χρέος έναντι του Θεού-Δημιουργού, αλλά και έναντι των μελλούμενων γενεών να τον διαφυλάσσουμε και να τον προστατεύουμε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων