13/07/2019 13/07/2019 Κατά το Σάββατο 13 Ιουλίου, η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου υπεδέχθη την χαριτόβρυτο Εικόνα των Εφόρων της Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, την οποία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, εκόμισε ο Πνευματικός της Αδελφότητος Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, παρουσία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς...
13 Ιουλίου, 2019 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 21:22

Η Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου υπεδέχθη τους Ταξιάρχες

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου υπεδέχθη τους Ταξιάρχες

Κατά το Σάββατο 13 Ιουλίου, η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου υπεδέχθη την χαριτόβρυτο Εικόνα των Εφόρων της Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, την οποία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, εκόμισε ο Πνευματικός της Αδελφότητος Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, παρουσία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνού. Παρίστατο, επίσης, και η Αδελφότης της Ι.Μ. Κορώνης Καρδίτσης.

Η Ιερά Εικόνα, που δωρίζεται από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, για να καταστεί εφέστιος Εικόνα της Μονής Ταξιαρχών, προσφέρεται ως ευλογία του Αγίου Όρους προς όλη την θεόσωστο Επαρχία της Δημητριάδος και ως απτή απόδειξη της σκέπης και της κραταιάς προστασίας των Φωταυγών Αρχαγγέλων στην τοπική Εκκλησία.

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

Εκ μέρους του Μητροπολίτου Δημητριάδος, ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνός:

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Γέροντα Εφραίμ, διότι έγινε για άλλη μια φορά αίτιος μιας τέτοιας ευλογίας. Συνδράμει στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας μας, συνδράμει στα σώματα ασφαλείας και στο έργο του τόπου μας. Μετά την εικόνα της Παναγίας Παραμύθιας, μάς εκόμισε και την εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχων για ευλογία”.

Στο μεταξύ, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Νικοδήμη, ομίλησε με συγκίνηση για την ευλογία που δέχθηκαν με τον ερχομό της εικόνας, ενώ και εκείνη ευχαρίστησε με θέρμη τον Γεροντα Εφραίμ για την ευεργεσία αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Όταν σπούδαζα στην Αθήνα, μου μιλούσε κάποιο παιδί και μου έλεγε για κάποιον ιερέα που έβλεπε τους Ταξιάρχες να του μιλούν, να τον συμβουλεύουν και από τότε τους ευλαβούμαι πολύ.

Οι Ταξιάρχες ήρθαν να επισφραγίσουν το έργο της αδελφότητάς σας, σε μία ημέρα που γιορτάζει και η Ηγουμένη.

Υποδεχθήκατε έναν θησαυρό που θα βοηθήσει στο έργο σας”.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων