11/09/2022 12/09/2022 Με λαμπρότητα η Ιερά Μονή Μπίγκορσκι εόρτασε τη μνήμη του θεόδοξου Προστάτη της, τον επουράνιο Αντιλήπτορα, τον Άγιο Ένδοξο και Τίμιο Προφήτη, Πρόδρομο και Βαπτιστή Κυρίου Ιωάννη. Η θαυματουργή Εικόνα της Μπίγορσκι και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου στον ανθοστόλιστο ναό πλημμυρίζουν ευωδίες και χαρά μέσα από το οίκο του στις πλαγιές του όρου Μπίστρα,...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 23:36

Η Ιερά Μονή Μπίγκορσκι εόρτασε τη μνήμη του Προστάτη της Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Μπίγκορσκι εόρτασε τη μνήμη του Προστάτη της Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Με λαμπρότητα η Ιερά Μονή Μπίγκορσκι εόρτασε τη μνήμη του θεόδοξου Προστάτη της, τον επουράνιο Αντιλήπτορα, τον Άγιο Ένδοξο και Τίμιο Προφήτη, Πρόδρομο και Βαπτιστή Κυρίου Ιωάννη.

Η θαυματουργή Εικόνα της Μπίγορσκι και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου στον ανθοστόλιστο ναό πλημμυρίζουν ευωδίες και χαρά μέσα από το οίκο του στις πλαγιές του όρου Μπίστρα, και θρέφουν και ηρεμούν τις ψυχές των κατοίκων και των προσκυνητών. Πλημμύρες κόσμου συρρέουν στο χιλιόχρονο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, για να τον τιμήσουν και να τον δοξάσουν, να προσευχηθούν και να λάβουν δώρα από τον «επίγειο άγγελο και τον ουράνιο άνθρωπο», τον υπέροχο και θαυματουργό Βαπτιστή του Κυρίου. Οι μοναχικές κοινότητές, υπό την πατρική μέριμνα του Γέροντος, Επισκόπου Αντανίας και Ηγουμένου της Μονής Μπίγκορσκι κ. Παρθενίου, με αγάπη και θυσία, προετοίμασαν τον εορτασμό του «ἐν γεννητοῖς γυναικῶν μείζονος», του παραδείγματος και Προστάτη της μοναχικής πολιτείας και αγώνα, της φωνής του βοώντος εν τη ερήμω: «Μετανοεῖτε!» Με ολονύχτια αγρυπνία η Ιερά Μονή δόξασε τον βροντερό Ιεροκήρυκα του Θεού από τον ποταμό Ιορδάνη, το χέρι που έδειξε και βάφτισε τον Αμνό του Θεού, το ιερό κεφάλι που κόπηκε για την Αλήθεια.

Τον πανηγυρικό εορτασμό εμπλούτισε η πνευματική λαμπρότητα της παρουσίας των επίτιμων και σεβαστών προσκεκλημένων: του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του ιεροκήρυκα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Αρχιμανδρίτη κ. Παναρέτου Ψαραύτη, του επί χρόνια φίλου και αδελφού της Ιεράς Μονής από την Εκκλησία της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη κ. Ματθαίου Ψωμά, καθώς και του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και πρωτοψάλτη Αρχιμανδρίτη κ. Χερουβείμ Τσίνογλου, ο οποίος με την όμορφη χορωδία του στόλισε την αγρυπνία με πανέμορφη βυζαντινή ψαλμωδία.

Τον βαθύ θεοπρεπή τόνο και την προσευχητική έκφραση ευχαριστιών προς τον Άγιο Ιωάννη έδωσε στην αρχή της αγρυπνίας ο αγαπητός Γέροντας Επίσκοπος κ. Παρθένιος, με το εύστοχο και ιδιαίτερα εμπνευσμένο κήρυγμά του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων