02/07/2023 02/07/2023 Η Ιερά Μονή Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος της νήσου Άνδρου και  συγκεκριμένα το Μοναστήρι βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Γερακώνες, κοντά στο χωριό Φάλλικα. Το μοναστήρι είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια βυζαντινού τύπου που υπάρχουν στις Κυκλάδες. Η Μονή Παναχράντου βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Γερακώνες και είναι το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου....
02 Ιουλίου, 2023 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 - 20:25

Η Ιερά Μονή Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος της Άνδρου μέσα από φωτογραφίες

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος της Άνδρου μέσα από φωτογραφίες

Η Ιερά Μονή Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος της νήσου Άνδρου και  συγκεκριμένα το Μοναστήρι βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Γερακώνες, κοντά στο χωριό Φάλλικα.

Το μοναστήρι είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια βυζαντινού τύπου που υπάρχουν στις Κυκλάδες.

Η Μονή Παναχράντου βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Γερακώνες και είναι το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου.

Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά το 963-969, κατά την επιστροφή του από την εκστρατεία κατά των Αράβων της Κρήτης. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Στο μοναστήρι, επίσης, φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1705.

Στη Μονή Παναχράντου ήταν φυλακισμένος ο μοναχός “Παπουλάκος”. Το μοναστήρι, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα, εορτάζει στις 27 Ιουλίου (Αγίου Παντελεήμονος), καθώς και στις 15 Αυγούστου. Ηγούμενος είναι ο πατήρ Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, που υπηρετεί τη Μονή από το 1957.

  • Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων