29/08/2023 29/08/2023 Η σεπτή Εορτή της Αποτομής της Ιεράς Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, εορτάσθηκε και φέτος στην Νήσο της Χάλκης και στην εκεί ομώνυμον Ιερά Μονή του. Της ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφίχθη στην Χάλκη χθές, Δευτέρα 28η Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής, συνοδευόμενος από τον...
29 Αυγούστου, 2023 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2023 - 15:44

Η Ιερά Πανήγυρις στη Μονή Αγίου Ιωάννου “Αλάργα” Χάλκης

Διαδώστε:
Η Ιερά Πανήγυρις στη Μονή Αγίου Ιωάννου “Αλάργα” Χάλκης

Η σεπτή Εορτή της Αποτομής της Ιεράς Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, εορτάσθηκε και φέτος στην Νήσο της Χάλκης και στην εκεί ομώνυμον Ιερά Μονή του.

Της ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφίχθη στην Χάλκη χθές, Δευτέρα 28η Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής, συνοδευόμενος από τον εκ Χάλκης καταγόμενον, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Πατρό Ηγούμενο της Ι. Μονής Πανορμίτου Σύμης, τον επίσης Χαλκίτην, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Απόστολον Πεζουβάνη και τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παύλο Τερεζάκη, καθώς και τον κ. Παναγιώτη Μανουσάκη Πρωτοψάλτη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Ρόδου, ο οποίος διηκόνησε γλυκυφθόγγως το ι. αναλόγιο κατά την Πανήγυριν.

Τον Σεβασμιώτατον, μετά της Τιμίας Αυτού Συνοδείας, ανέμεναν και υπεδέχθησαν με τις δέουσες τιμές, ο εκείσε Αρχιερατικός Επίτροπος και μοναδικός Εφημέριος της Χάλκης Οικονόμος π. Σάββας Πατέρας μετά του Δημάρχου κ. Ευαγγέλου Φραγκάκη και των λοιπών τοπικών Αρχών.

Εχθές, το απόγευμα της παραμονής ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον αύλιο χώρο της πανηγυρίζουσας Ι. Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, πλαισιουμένου υπό του Ι. Κλήρου και με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και πολλών φιλεόρτων επισκεπτών του νησιού, πρωτίστως όμως Χαλκιτών ντόπιων, αλλά και ξενιτεμένων, συγκαλουμένων υπό του προστάτου Αγίου της αγαπημένης τους ιδιαιτέρας Πατρίδας.

Αργότερα πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο λαικό γλέντι με ντόπια μουσικά ακούσματα, χορούς και πλούσια εδέσματα προσφερόμενα στην Μονή για τον σκοπό αυτό, από ευσεβείς προσκυνητές.

Σήμερα, κυρία ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, τόσον εις την Ι. Μονήν, όσον και εις τον Άγιον Νικόλαον, η Ι. Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου μετεφέρθη λιτανευτικώς μετά πάσης τιμής και σεβασμού, από την Ι. Καθέδρα της στον Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου, προς ευλογία των κατοίκων.

Την υποδέχτηκε  ο Σεβασμιώτατος μετά του Ι. Κλήρου, του Δημάρχου Χάλκης κ. Ευαγγέλου Φραγκάκη και των λοιπών τοπικών Αρχών, αλλά και πολυαρίθμων προσκυνητών τόσον ντόπιων όσον και επισκεπτών, που αυτή την περίοδο κατακλύζουν το Νησί. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων.

Τέλος ανεπέμφθη Δέησις και ακολούθησε η Αρτοκλασία, μετά την οποία παρετέθησαν πλούσια εόρτια κεράσματα.

Φωτογραφικό Λεύκωμα της Πανηγύρεως:

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων