22/12/2019 22/12/2019 Χτισμένο μέσα στα βράχια και λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο Αρκαδίας συναντούμε το Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Σίντζας. Η Ιερά Μονή του Αγ.Νικολάου χτίστηκε τον 16ο αιώνα, μέσα σε σπηλαιώδεις κοιλότητες ενώ είναι ευδιάκριτα τα ασκηταριά των παλαιών Μοναχών -Ασκητών. Οι Ασκητές σκαρφάλωσαν ψηλά στα βράχια διαμορφώνοντας μικρές σκήτες ενώ αργότερα άρχισαν να...
22 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2019 - 13:03

Η ιστορική μονή που είναι “φωλιασμένη” σε μία σπηλιά!

Διαδώστε:
Η ιστορική μονή που είναι “φωλιασμένη” σε μία σπηλιά!

Χτισμένο μέσα στα βράχια και λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο Αρκαδίας συναντούμε το Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Σίντζας.

Η Ιερά Μονή του Αγ.Νικολάου χτίστηκε τον 16ο αιώνα, μέσα σε σπηλαιώδεις κοιλότητες ενώ είναι ευδιάκριτα τα ασκηταριά των παλαιών Μοναχών -Ασκητών. Οι Ασκητές σκαρφάλωσαν ψηλά στα βράχια διαμορφώνοντας μικρές σκήτες ενώ αργότερα άρχισαν να χτίζουν και να οργανώνουν το Μοναστήρι.

Σήμερα στην Ιερά Μονή εγκαταβιώνει μόνη της η Γερόντισσα Λαυρεντία η οποία μας μιλά για την διακονία της, για την αγάπη της στον Άγιο Νικόλαο αλλά και για τα θαυμαστά γεγονότα που η ίδια έχει ζήσει.

Δείτε το Οδοιπορικό του Πρακτορείου μας:

Αποστολή-Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος
Εικονολήπτης: Μανώλης Δημελάς
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων