16/08/2022 16/08/2022 Την Κοίμηση του Αγίου Γερασίμου τιμά από χθες το απόγευμα το νησί της Κεφαλονιάς. Η εορτή του Προστάτη της νήσου και των απανταχού Κεφαλλήνων άρχισε χθες στις 5.30 μ.μ. με Ιερά Παράκληση προ του Ιερού Σκηνώματος και μετάβαση Αυτού στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Ομαλών, όπου εψάλη ο Μικρός Εσπερινός. Το ίδιο βράδυ στις...
16 Αυγούστου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 12:33

Η Κεφαλονιά τιμά τον Άγιο Γεράσιμο (βίντεο)

Διαδώστε:
Η Κεφαλονιά τιμά τον Άγιο Γεράσιμο (βίντεο)

Την Κοίμηση του Αγίου Γερασίμου τιμά από χθες το απόγευμα το νησί της Κεφαλονιάς. Η εορτή του Προστάτη της νήσου και των απανταχού Κεφαλλήνων άρχισε χθες στις 5.30 μ.μ. με Ιερά Παράκληση προ του Ιερού Σκηνώματος και μετάβαση Αυτού στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Ομαλών, όπου εψάλη ο Μικρός Εσπερινός. Το ίδιο βράδυ στις 9, εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής και εν συνεχεία Παννυχίδα έως τις 4 τα ξημερώματα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρος, συμπαραστεκόμενος απο τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο.

Σήμερα τελέστηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, του οποίου ακολουθεί αυτή την ώρα η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος με συμμετοχή του Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και του λαού. Μετά το πέρας της λιτανείας, το ιερό σκήνωμα θα τοποθετηθεί εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος. 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλειάδα ιερέων πλαισίωσε τους Αρχιερείς, ενώ πολλοί πιστοί προσέτρεξαν στο μοναστήρι των Ομαλών, που έχει γίνει σημείο αναφοράς αυτές τις ημέρες, για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους.

Μετά την αρτοκλασία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό βίο του Αγίου Γεράσιμου καθώς και στην οσιακή προσωπικότητα του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους πνευματικούς αγώνες του Αγίου, την θεογνωσία του και την μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην Ορθόδοξο Εκκλησία, τονίζοντας πως για τους Κεφαλονίτες το Ιερό και άφθαρτο λείψανο του Αγίου Γερασίμου είναι ο πολύτιμος θησαυρός τους.

Τέλος, παρακάλεσε να γίνουμε μιμητές του και να βαδίσουμε στα χνάρια του για να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη ίσως φορά είχαμε δύο Κεφαλλονίτικες χορωδίες να ψάλλουν σε Πανηγύρι στη μεγάλη εκκλησία του Αγίου μας. Πρόκειται για τη γνωστή εκκλησιαστική χορωδία του Αργοστολίου με Χοράρχη τον γνωστό μαέστρο της Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελο Γεωργακάτο και την εκκλησιαστική χορωδία από το Ληξούρι με Χοράρχη τον Νικόλαο Βάλσαμο, λαμπρό νομικό Αθηνών και Διευθυντή της εκκλησιαστικής χορωδίας Αγίου Γεωργίου Καρίτση στην Αθήνα.

Με φωτογραφίες και πληροφορίες από: ekefalonia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων