16/08/2020 16/08/2020 Μπορεί η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου να μην επέτρεψε φέτος -λόγω κορωνοϊού- τη λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας, ωστόσο υπήρξε μέριμνα αυτός να μείνει στον περίβολο της Ιεράς Μονής Παναγίας Γουμενίσσης Κιλκίς προς προσκύνηση. Η φωτογραφία είναι από εκεί: Στην κατάφυτη Γουμένισσα, η Ιερά Μονή της Παναγίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα...
16 Αυγούστου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 17:42

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Γουμένισσα

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Γουμένισσα

Μπορεί η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου να μην επέτρεψε φέτος -λόγω κορωνοϊού- τη λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας, ωστόσο υπήρξε μέριμνα αυτός να μείνει στον περίβολο της Ιεράς Μονής Παναγίας Γουμενίσσης Κιλκίς προς προσκύνηση.

Η φωτογραφία είναι από εκεί:

Στην κατάφυτη Γουμένισσα, η Ιερά Μονή της Παναγίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας και υπήρξε το εκκλησιαστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής για αιώνες.
Η Μονή ήταν και η αφορμή για να γεννηθεί η ομώνυμη πόλη της Γουμένισσας, γύρω από αυτό το ιστορικό μοναστήρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων