10/06/2022 10/06/2022 Όλα έτοιμα στην Λευκάδα για την μεγάλη των απανταχού Λευκαδίων γιορτή προς τιμήν της θαυματουργού εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης, που πραγματοποιείται πάντα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μονής, η τιμή θα αποδοθεί και φέτος στην ιερή εικόνα σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Όλες οι Ιερές Ακολουθίες από σήμερα το απόγευμα...
10 Ιουνίου, 2022 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 16:08

Η μεγάλη των Λευκαδίων θρησκευτική εορτή στην Ιερά Μονή Φανερωμένης

Διαδώστε:
Η μεγάλη των Λευκαδίων θρησκευτική εορτή στην Ιερά Μονή Φανερωμένης

Όλα έτοιμα στην Λευκάδα για την μεγάλη των απανταχού Λευκαδίων γιορτή προς τιμήν της θαυματουργού εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης, που πραγματοποιείται πάντα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μονής, η τιμή θα αποδοθεί και φέτος στην ιερή εικόνα σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες από σήμερα το απόγευμα (Παρασκευής) στις 8.00 μ.μ. με τη μεταφορά της Ιεράς Εικόνος στον Εξωνάρθηκα μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα με την επιστροφή της Ιεράς Εικόνος στο θρόνο της, στις 7,30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η Αρτοκλασία θα τελείται κανονικά όλες αυτές της ημέρες όπως κάθε χρόνο, σε όλες τις ιερές ακολουθίες.

Η Ιερά λιτανεία θα πραγματοποιηθεί κανονικά γύρωθεν της Ιεράς Μονής με την παρουσία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος.

Για την διευκόλυνση στο προσκύνημα της Ιεράς Εικόνος και για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός θα προσδιορισθεί ΕΙΣΟΔΟΣ και ΕΞΟΔΟΣ των προσκυνητών της Ιεράς Μονής.

Εκ της Μονής γίνεται θερμή παράκληση, να αποφεύγουν οι προσκυνητές τις ώρες αιχμής για να μην δημιουργούνται περεταίρω προβλήματα.

Γι΄ αυτό τον λόγο το ΚΤΕΛ Λευκάδος θα πραγματοποιεί δρομολόγια με λεωφορεία από το Σάββατο το απόγευμα, την Κυριακή όλην την ημέρα και βεβαίως την Δευτέρα της Πανηγύρεως σε τακτά χρονικά διαστήματα από την στάση του ΚΤΕΛ του Αγίου Μηνά.

Η ανακοίνωση κλείνει με την ευχή «Η Υπεραγία Θεοτόκος η Φανερωμένη, η Προστάτης και Πολιούχος της Νήσου μας να μας αξιώσει και φέτος να Την γιορτάσουμε και να αξιωθούμε της Χάρης της και της ευλογίας της».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων