22/07/2021 22/07/2021 Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής στο ομώνυμο Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Γερ. Αγαθάγγελο Παρλάντζο, τον Αρχιμ. Ειρηναίο Μιχαηλίδη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Συγκούνα...
22 Ιουλίου, 2021 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2021 - 19:15

Η μνήμη της Αγίας Μαγδαληνής στο ομώνυμο Ιερό Μετόχι

Διαδώστε:
Η μνήμη της Αγίας Μαγδαληνής στο ομώνυμο Ιερό Μετόχι

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής στο ομώνυμο Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Γερ. Αγαθάγγελο Παρλάντζο, τον Αρχιμ. Ειρηναίο Μιχαηλίδη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Συγκούνα Εφημέριο Αγίων Αναργύρων Σουρωτής και τον Ιεροδιάκονο Χαράλαμπο Σκαρλή. Το θείο λόγο κήρυξε ο π. Ειρηναίος ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε διεξοδικά στην ζωή της Αγίας, το ανδρείο φρόνημα και το θείο ζήλο που διέκριναν την αγία βιοτή της.

Των λαμπρών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιμ. Νήφωνας Αργυρούδης, αδελφός της Ιεράς Μονής, ακολουθούμενος από τον Πρωτοπρ. Νικόλαο Στάθη, Εφημέριο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής.

Τόσο το εσπέρας όσο και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο φιλάγιος λαός πλημμύρισε το περικαλλή ναό της Αγίας η οποία τιμάται ως έφορος και συμπολιούχος της πόλεως του Πολυγύρου.

Η τιμή της Αγίας στην περιοχή συνδέεται με την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαγδαληνής, που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων