21/10/2021 21/10/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος συλλειτούργησε μετά των πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, στην ομώνυμη Μονή Καμάρας. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Χριστόδουλος Τριαντάφυλλος, ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου Χριστοδούλου, που του εδόθη προς τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Στο...
21 Οκτωβρίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2021 - 22:54

Η μνήμη της Ανακομιδής του Οσίου Χριστοδούλου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η μνήμη της Ανακομιδής του Οσίου Χριστοδούλου στην Κέρκυρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος συλλειτούργησε μετά των πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, στην ομώνυμη Μονή Καμάρας.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Χριστόδουλος Τριαντάφυλλος, ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου Χριστοδούλου, που του εδόθη προς τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε και το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου. Ο Άγιος Χριστόδουλος έφυγε από το όρος Λάτρος και εγκαταστάθηκε στην έρημο νήσο της Πάτμου, όπου υπήρχε και το ιερό σπήλαιο της αποκαλύψεως του Ευαγγελιστού Ιωάννου και παραπλεύρως ανοικοδόμησε την Ιερά αυτοκρατορική μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Μετά από περιοδεία του Οσίου στην Εύβοια όπου και εκοιμήθη, εκεί οι πατέρες της μονής μετέφεραν το ιερό λείψανο του και το ενταφίασαν στον εξωνάρθηκα της Μονής την οποία και είχε ανοικοδομήσει ο ίδιος.

Αυτό το γεγονός εορτάζει σήμερα η εκκλησία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στον αρχιδιάκονο του να λάβει τις αρετές του Οσίου, αλλά και την αγάπη για την εκκλησία και την πατρίδα και την μαχητικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Αναφερθείς με ευγνωμοσύνη και σεβασμό στο πρόσωπο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για την προσωπικότητα την οποία χάρισε ο Θεός στην εκκλησία Του και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος την τίμησε και την ανύψωσε και έδωσε την απαντοχή της πίστεως και της ελπίδας στους δοκιμαζομένους αδελφούς.
“Ιδιαίτερα αγάπησε την νεότητα και προσέγγισε τα ποικίλα προβλήματα και τις νοοτροπίες της εποχής. Το όραμα του Αρχιεπισκόπου αφύπνισε τις συνειδήσεις των ανθρώπων της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα σήμερα νέοι και μεγαλύτεροι να τον αναζητούν καθώς βιώνουμε καταστάσεις για τις οποίες προφητικά ομίλησε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος”, ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων