29/06/2021 29/06/2021 Τη μνήμη Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και του Παύλου τίμησε η Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Βλατάδων. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Την ακολουθία του όρθρου και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Νικηφόρος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους και συμπροσευχομένου στο Ιερό...
29 Ιουνίου, 2021 - 10:51

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Μονή Βλατάδων

Διαδώστε:
Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Μονή Βλατάδων

Τη μνήμη Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και του Παύλου τίμησε η Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Βλατάδων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την ακολουθία του όρθρου και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Νικηφόρος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους και συμπροσευχομένου στο Ιερό του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Ως γνωστόν στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή βρίσκεται το σημείο που κατά την παράδοση ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε προς τους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την εόρτια οµιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Μποζίνη µε θέµα: «Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω».

Στο τέλος στον προαύλιο χώρο της Μονής ο Ηγούμενος και ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Συμεών Πασχαλίδης δεξιώθηκαν τους παρευρισκόμενους εορταστές, τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρο Γιάγκου , ακαδημαϊκούς δασκάλους, εκπροσώπους τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Ας σημειωθεί ότι η σημερινή εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων δεν είναι τυχαία και αυτό φαίνεται από την ευαγγελική περικοπή από το ευαγγέλιο του Ματθαίου, στην οποία αναδεικνύεται η σημασία της ομολογίας του αποστόλου Πέτρου, ότι «ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού του ζώντος».

Σ’ αυτήν ακριβώς την ομολογία του Πέτρου για τη θεότητα του Χριστού στηρίζεται το όλο οικοδόμημα της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων