29/06/2020 29/06/2020 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Χάδος – ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» Τη μνήμη Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και του Παύλου τίμησε η Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Βλατάδων. Την ακολουθία του όρθρου και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Νικηφόρος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους. Ως γνωστόν...
29 Ιουνίου, 2020 - 14:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 16:28

Η μνήμη Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Ι.Μ. Βλατάδων

Διαδώστε:
Η μνήμη Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Ι.Μ. Βλατάδων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Χάδος – ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Τη μνήμη Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και του Παύλου τίμησε η Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Βλατάδων.
Την ακολουθία του όρθρου και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Νικηφόρος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.
Ως γνωστόν στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή βρίσκεται το σημείο που κατά την παράδοση ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε προς τους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την Εόρτιο Οµιλία από τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Καλλιακµάνη µε θέµα: «Κοινωνία ευθύνης ή κοινωνία φθόνου; Αποστολικές αφετηρίες και κοινωνική πρακτική».

Στο τέλος στον προαύλιο χώρο της Μονής ο Ηγούμενος και ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Συμεών Πασχαλίδης δεξιώθηκαν τους παρευρισκόμενους εορταστές, τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νίκο Παπαιωάννου, τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρο Γιάγκου , ακαδημαϊκούς δασκάλους, εκπροσώπους τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Ας σημειωθεί ότι η σημερινή εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων δεν είναι τυχαία και αυτό φαίνεται από την ευαγγελική περικοπή από το ευαγγέλιο του Ματθαίου, στην οποία αναδεικνύεται η σημασία της ομολογίας του αποστόλου Πέτρου, ότι «ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού του ζώντος».
Σ’ αυτήν ακριβώς την ομολογία του Πέτρου για τη θεότητα του Χριστού στηρίζεται το όλο οικοδόμημα της Εκκλησίας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων