09/11/2019 09/11/2019 Πανευφρόσυνα και κατανυκτικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στο γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου στο Τρίκορφο Δωρίδος. Της λαμπρής πανηγύρεως κατά τη μοναστηριακή τάξη προεξήρχε τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου Μητροπολίτου...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 18:35

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Πανευφρόσυνα και κατανυκτικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στο γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου στο Τρίκορφο Δωρίδος.

Της λαμπρής πανηγύρεως κατά τη μοναστηριακή τάξη προεξήρχε τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν και τις δυο ημέρες ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος και Γέροντας του Ιερού Ησυχαστηρίου Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του, καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε τόσο την παραμονή στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και ανήμερα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου είχαν την τιμή να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου, το κομποσχοίνι και τα γυαλιά του Αγίου Νεκταρίου, κειμήλια που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και παρετέθη τράπεζα στην οποία παρακάθισε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων