13/12/2019 13/12/2019 Η Μοναχή Δωροθέα, υπεύθυνη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Σικίνου, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας κας Παρασκευής Μελίση, επισκέφθηκε το Σχολικό Συγκρότημα της Σικινου και μίλησε στους μαθητές για την τέχνη της Αγιογραφίας και τους καθοδήγησε να ιστορήσουν εικόνα των Αγγέλων, για το έργο και την αποστολή των οποίων αναφέρθηκε με απλά λόγια, ενώ τους προσέφερε...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 20:42

Η μοναχή Δωροθέα κοντά στα παιδιά

Διαδώστε:
Η μοναχή Δωροθέα κοντά στα παιδιά

Η Μοναχή Δωροθέα, υπεύθυνη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Σικίνου, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας κας Παρασκευής Μελίση, επισκέφθηκε το Σχολικό Συγκρότημα της Σικινου και μίλησε στους μαθητές για την τέχνη της Αγιογραφίας και τους καθοδήγησε να ιστορήσουν εικόνα των Αγγέλων, για το έργο και την αποστολή των οποίων αναφέρθηκε με απλά λόγια, ενώ τους προσέφερε συμβολικά, ως χριστουγεννιάτικο δέντρο, κλαδί φραγκοσυκιάς, στολισμένο με φυσικά στολίδια.

Στην δραστηριότητα αυτή, στην οποία συνεργάστηκαν αρμονικά παιδιά Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου, σημαντική ήταν η συνεισφορά της αγιογράφου Florentina Mardare, που εστειλε φωτογραφιες απο τις εικονες της ειδικά για παιδιά, της Διευθύντριας του Σχολείου κας Παρασευής Μελίση, της Καθηγήτριας Φιλολογίας κας Αναστασίας Λάγου, που ασχολείται και με το Κατηχητικό έργο, και της διδασκάλισσας κας Γεωργίας Αρσενικού.

Χθες, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, οι μαθητές της Σικίνου παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε στο Καθολικό της Μονής ο εορτάζων Αρχιερατικός Επίτροπος Σικίνου, Πρωτοπρ. Σπυρίδων Βουρλάκος, προς τον οποίο και ευχήθηκαν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ύμνους της οποίας συνέψαλαν οι μαθητές, παρετέθη μικρή δοχή στο Αρχονταρίκι της Μονής, κατά την οποία αντηλλάγησαν δώρα και εψάλησαν τα κάλαντα με τη συνοδεία παραδοσιακού οργάνου, από τον κ. Δημήτριο Διβόλη.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων