23/06/2023 23/06/2023 Την Πέμπτη 22 Ιουνίου το πρωί στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, στις φιλόξενες πλαγιές του Βερμίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «ΚΘ’ Παυλείων», το Ι’ Μοναχικό Συνέδριο που φέτος είχε ως θέμα: «Όσιος Γεράσιμος ο Υμνογράφος, μονήρους βίου υπόδειγμα».  Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος,...
23 Ιουνίου, 2023 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2023 - 11:04

Ι’ Μοναχικό Συνέδριο με θέμα: «Όσιος Γεράσιμος ο Υμνογράφος, μονήρους βίου υπόδειγμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ι’ Μοναχικό Συνέδριο με θέμα: «Όσιος Γεράσιμος ο Υμνογράφος, μονήρους βίου υπόδειγμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου το πρωί στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, στις φιλόξενες πλαγιές του Βερμίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «ΚΘ’ Παυλείων», το Ι’ Μοναχικό Συνέδριο που φέτος είχε ως θέμα: «Όσιος Γεράσιμος ο Υμνογράφος, μονήρους βίου υπόδειγμα».

Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, Γέρων Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης.

Στις εργασίες του συνεδρίου προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ εισηγήσεις ανέπτυξαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας Γέροντας Ελισσαίος, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου Χρυσόστομος Παπαδάκης και ο Αρχιμ. Θεοδόσιος Μικραγιαννανίτης εκ μέρους της αδελφότητος του Οσίου Γερασίμου.

Στο Ι’ Μοναχικό Συνέδριο παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Καθηγούμενοι, Γερόντισσες και πλήθος Ιερομονάχων, Μοναχών και Μοναζουσών από 50 Ιερές Μονές από όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Το συνέδριο καλύφθηκε και από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Ραφαήλ Γεωργιάδη: 

Βέροια: Το ope.gr στη Μοναστική Σύναξη στην Παναγία Σουμελά – Αγιορείτες Γέροντες μίλησαν για τον Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων