03/08/2022 04/08/2022 Με Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός- Ι. Παράκλησις, Ι. Ευχέλαιο, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) εορτάστηκε η επέτειος ελεύσεως πιστού αντιγράφου εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην γυναικεία Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στο γεγονός...
03 Αυγούστου, 2022 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2022 - 1:14

Ιερά Μονή Παρθενώνος: Επέτειος ελεύσεως Παναγίας Παραμυθίας

Διαδώστε:
Ιερά Μονή Παρθενώνος: Επέτειος ελεύσεως Παναγίας Παραμυθίας

Με Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός- Ι. Παράκλησις, Ι. Ευχέλαιο, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) εορτάστηκε η επέτειος ελεύσεως πιστού αντιγράφου εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην γυναικεία Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στο γεγονός της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος, σημειώνοντας: «Παναγιοσκέπαστη η Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου καθώς όλες οι Ιερές Μονές Της είναι αφιερωμένες εις την Θεοτόκο Μαρία· πλουτίστηκε και στολίστηκε με ακόμα μια μεγάλη ευλογία, έναν πνευματικό θησαυρό, πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Παραμυθίας, εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου που ο σεβαστός Καθηγούμενος, Γέροντας Εφραίμ, δώρισε εις την Ι.Μονή Παρθενώνος. Καρδιακές οι ευχαριστίες μας προς το τίμιο πρόσωπο του και την ευλογημένη συνοδεία του δια τον πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό που η αγαπώσα καρδία του δώρισε εις την Ι. Μητρόπολη μας.

Από εδώ, τον λόφο του Καστελίου και την Ι. Μονή Παρθενώνος, η Παναγία η Παραμυθία ανοίγει την μητρική Της αγκάλη, αγκαλιάζει, ευλογεί και παραμυθεί τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στήριγμα και καταφυγή στους κουρασμένους διαβάτες της ζωής, πλούσια χαρίζει σε όλους μας την σκέπη και την προστασία Της. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά καθώς σε κάθε προσκύνημα μας εις την Ι. Μονή ανταμώνουμε προσκυνητές οι οποίοι, σιωπηλά και καρδιακά, προσέρχονται εις την Μονή και εναποθέτουν ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Της, ευχές και ικεσίες, παρακλήσεις, δεήσεις και ευχαριστίες. Ιδού, σεβαστές μας Γερόντισσες, αδελφές και αδελφοί, ιδού ο πλούτος μας, ιδού ο τόπος της αναπαύσεως μας· το ιλαρό και πανάγιο πρόσωπο της Παναγίας της Παραμυθίας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος «Καλή Παναγιά». Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο της Μονής, όπου και τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία· χρίστηκαν με το άγιο έλαιον και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Συμπροσευχήθηκε και η Γερόντισσα Βαλεντίνη, Ηγουμένη της Ι. Μονής Γαλάτα εξ΄ Ιασίου, Ρουμανίας, η οποία τις ημέρες αυτές φιλοξενείται εις την Ιερά Μονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων