29/12/2022 29/12/2022 Η Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων ιδρύθηκε το έτος 2000 με την ευλογία του τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Νηπίων που θανατώθηκαν από τον Ηρώδη κατά τους χρόνους της γεννήσεως του Χριστού. Όταν ο Ηρώδης διαπίστωσε ότι τον ενέπαιξαν οι...
29 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2022 - 10:52

Η Μονή των Αγίων Νηπίων Οινόης που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διαδώστε:
Η Μονή των Αγίων Νηπίων Οινόης που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων ιδρύθηκε το έτος 2000 με την ευλογία του τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Νηπίων που θανατώθηκαν από τον Ηρώδη κατά τους χρόνους της γεννήσεως του Χριστού.

Όταν ο Ηρώδης διαπίστωσε ότι τον ενέπαιξαν οι Μάγοι και δεν επέστρεψαν σε αυτόν όπως τους διέταξε ο Άγγελος, αλλά από άλλη οδό γύρισαν στην πατρίδα τους, τότε θύμωσε πάρα πολύ και διέταξε τους στρατιώτες του και φόνευσαν όλα τα βρέφη και τα νήπια της Βηθλεέμ και των γύρω χωριών, νομίζοντας έτσι ότι θα θανατώσει τον νεογεννηθέντα Χριστό.

Όμως απατήθηκε, γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εμποδίσει το θέλημα του Θεού. Έτσι έγινε αιτία για τα Νήπια να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών.

Τα εγκαίνια του Καθολικού της Μονής, τελέσθηκαν από τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο την 17η Νοεμβρίου του έτους 2007, λίγους μήνες πριν την εκλογή του στον Θρόνο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Μονή βρίσκεται στο 45ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, στο χωριό Οινόη Αττικής (πριν τα Βίλλια) και κοντά στο Ιστορικό Μοναστήρι του Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος (11ος αιώνας).

 

Κεντρική φωτογραφία: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων