13/07/2019 13/07/2019 Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας υποδέχθηκαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Το Ιερό λείψανο διεκόμισε, από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, όπου φυλάσσεται, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το οποίο έφτασε στην Ιερά Μονή με την συνοδεία...
13 Ιουλίου, 2019 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 14:05

Η Μονή Τζαγκαρόλων υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής

Διαδώστε:
Η Μονή Τζαγκαρόλων υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής

Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας υποδέχθηκαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Το Ιερό λείψανο διεκόμισε, από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, όπου φυλάσσεται, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το οποίο έφτασε στην Ιερά Μονή με την συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας και της ομάδος μοτοσυκλετιστών vstorm Greek riders Χανίων.

Εκεί το υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης Σιβρήτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος , συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και την παρουσία του εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, του Ερυθρού Σταυρού και των Σαμαρειτών, Κρητικών Παραδοσιακών Συλλόγων, πλήθους ευσεβών πιστών που σχημάτισαν ατέλειωτες ουρές, και με την συνοδεία της Μπάντας της V Ταξιαρχείας Πεζικού και τιμητικού αγήματος το Ιερό Λείψανο μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Καθολικού της Μονής.

Μετά την εν πομπή είσοδο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παραμονή της Παναγίας της Τριχερούσης και των των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων της Μονής Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς και προσφάτως αγιοκατατεχθέντος Οσίου Παισίου του Αγιορείτου πραγματοποιήθηκε δοξολογική δέηση και στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου. Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε η Ακολουθία της Λιτής απέναντι από την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης και της εικόνος του Οσίου Παισίου και αρτοκλασία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπόλίτης Κορίνθου ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή της Οσίας Υπομονής η οποία υπήρξε η βασίλισσα του Βυζαντίου Ελένη Δραγάση Παλαιολογίνα, σύζυγος του Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου και μητέρα των δύο τελευταίων βυζαντινών αυτοκρατόρων Ιωάννη Η΄ Παλαιολόγου και του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας, ο οποίος συμμετάσχει ως Συνοδικός στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, στην Ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Αδελφός της Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου, τον μικρότερο Αδελφό της Μονής Ιερομόναχο π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, ο οποίος κατάγεται από το Ζευγολατιό Κορινθίας.

Στον Συμβουλευτικό του λόγο προς το νέο Αρχιμανδρίτη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου τόνισε ότι το Αξίωμα που έλαβες σήμερα είναι θυσιαστικό, δεν είναι αξίωμα πρωτοκαθεδρίας. Γίνεται πρωτοκαθεδρίας υπό την έννοια ότι θυσιάζεται κανείς… Έτσι επιθυμώ να σε καμαρώνω και να καυχόμαι ότι συνετέλεσα και εγώ στην προκοπή της Τοπικής αυτής Εκκλησίας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων