23/08/2022 25/08/2022 Η Μύκονος εόρτασε την προστάτιδά της, την Παναγία Τουρλιανή στην Άνω Μερά παρουσία κλήρου, λαού και επισήμων. Την παραμονή της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός του Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και  συγχοροστατούντος  του Μητροπολίτου Σύρου,  Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’. Ιεράρχες, κληρικοί αλλά και πιστοί...
23 Αυγούστου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 4:34

Η Μύκονος τιμά την Παναγία Τουρλιανή στην Άνω Μερά (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Μύκονος τιμά την Παναγία Τουρλιανή στην Άνω Μερά (ΦΩΤΟ)

Η Μύκονος εόρτασε την προστάτιδά της, την Παναγία Τουρλιανή στην Άνω Μερά παρουσία κλήρου, λαού και επισήμων.

Την παραμονή της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός του Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και  συγχοροστατούντος  του Μητροπολίτου Σύρου,  Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’.

Ιεράρχες, κληρικοί αλλά και πιστοί έψαλλαν – όπως επιτάσσει το έθιμο –  όλοι μαζί τα Εγκώμια της Θεοτόκου στο προαύλιο της Μονής Επιταφίου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου  κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αφού εξέφρασε την προσωπική του χαρά για την αθρόα παρουσία πιστών, και μάλιστα παιδιών, συνεχάρη τους Μυκονίους για την τήρηση των τοπικών παραδόσεων και τους προέτρεψε, ως καλοί σκυταλοδρόμοι,  όπως είπε χαρακτηριστικά να τις παραδώσουν στα παιδιά τους.

Στη συνέχεια, καλωσόρισε  τον  Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο, αναφερόμενος στο ευρύτατο πνευματικό, ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και ιεροκηρυκτικό έργο, που έχει επιτελέσει στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας στους 10 μήνες της ποιμαντορίας του.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο  για την αγάπη και τη στήριξη του, του ανταπέδωσε τις ευχές του και ευχήθηκε σε όλους η Παναγία Τουρλιανή να τους κρατά υπό το Ωμοφόριό της σώους, υγιείς και ασφαλείς.

Στην πανήγυρη πλαισίωσαν του ιεράρχες Ηγούμενος της Ι.Μ Τουρλιανής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος, οι εφημέριοι της Μυκόνου και οι  Αρχιμανδρίτες Νικόλαος Κλάδης, Προϊστάμενο του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας και Βενέδικτος Φραγκογιάννης, Προϊστάμενος του  Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, του Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη από την Άνδρο, με την παρουσία του διατελέσαντος Υπουργού και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, και των Βουλευτών Κυκλάδων κ. Αικατ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Μυκόνου Κωνστ. Κουκά, Δημοτικών Συμβούλων, της διατελεσάσης Δημάρχου Μυκόνου  Ειρήνης Γρυπάρη, του Προέδρου της Κοινότητας Άνω Μεράς και της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και Προέδρων Τοπικών Συλλόγων και Σωματείων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων