13/09/2021 13/09/2021 Σε κλίμα συγκίνησης προέπεμψε σήμερα η Καλαμάτα την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων προς το ιστορικό Μοναστήρι της στον Ταΰγετο, μετά από δεκαήμερο προσκύνημα. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέστηκε Ιερά Παράκληση από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο πλαισιούμενον από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Αθανάσιο...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 12:39

Η Παναγία Δημιοβίτισσα επέστρεψε στο θρόνο της από την Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η Παναγία Δημιοβίτισσα επέστρεψε στο θρόνο της από την Καλαμάτα

Σε κλίμα συγκίνησης προέπεμψε σήμερα η Καλαμάτα την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων προς το ιστορικό Μοναστήρι της στον Ταΰγετο, μετά από δεκαήμερο προσκύνημα.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέστηκε Ιερά Παράκληση από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο πλαισιούμενον από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Αθανάσιο Σιψά και Σωτήριο Παπαδόπουλο.

Ο π. Ευθύμιος απευθυνόμενος στους πιστούς μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και ευχήθηκε η Παναγία να χαρίζει υγεία και να σκέπει τη ζωή όλων.

Η Ιερά Εικόνα επέστρεψε στο θρόνο της οδικώς και όχι με πεζοπορία πιστών, λόγω των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων