10/08/2020 10/08/2020 Με τα λόγια της προσευχής του Στρατηγού Μακρυγιάννη προς την Παναγία άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κατά την τέλεση των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών. Τα εγκώμια της Θεοτόκου (Επιτάφιος Ύμνος) που ψάλλονται στο Μοναστήρι της στην Πάτρα, είναι ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών...
10 Αυγούστου, 2020 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 15:12

“Η Παναγία μας έσωσε πάντοτε και θα σώσει και τώρα την Πατρίδα μας”

Διαδώστε:
“Η Παναγία μας έσωσε πάντοτε και θα σώσει και τώρα την Πατρίδα μας”

Με τα λόγια της προσευχής του Στρατηγού Μακρυγιάννη προς την Παναγία άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κατά την τέλεση των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών. Τα εγκώμια της Θεοτόκου (Επιτάφιος Ύμνος) που ψάλλονται στο Μοναστήρι της στην Πάτρα, είναι ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Διονυσίου, από το έτος 1541.

«Θεοτόκε μητέρα του παντός, το καύχημα της Παρθενίας, το καύχημα της αρετής και τα πάντα της αγαθότης, προστρέχομε οι αμαρτωλοί, οι αδύναμοι, εις ευσπλαχνίαν της αγαθότης σου…» και αφού αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος στη θαυμαστή προστασία της Παναγίας στο Έθνος και στην Πατρίδα μας, τόνισε ότι η Παναγία μας επροστάτευσε και έσωσε το Έθνος μας από ποικίλες δοκιμασίες και εχθρούς, που το εκύκλωσαν πανταχόθεν και Αυτή μας εχάρισε την ελευθερία, ως Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας. Αυτή, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, θα βοηθήσει και θα σώσει και τώρα την Πατρίδα μας, ώστε να εξέλθει από τις δύσκολες καταστάσεις και να αντιμετωπίσει τις ποικίλες προκλήσεις των προαινίων εχθρών της. Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε πάλι με τα λόγια του αοιδίμου Μακρυγιάννη.

«Κύριε σώσε μας και ένωσέ μας και μύρωσέ μας οπίσω και κάμε μας μίαν ψυχή και ένα σώμα και δωσ’ μας ταπείνωση, σωφροσύνη και δύναμη και ανδρεία… Ευλόγα και συγχώρα μας και όσοι αγωνίσθηκαν και όσοι αγωνίζονται αρχή και τέλος, θρησκευτικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς. Σώσε Κύριε όλους τους αγαθούς ανθρώπους, λυπήσου μας όλους μας»

Επίσης ο Σεβασμιώτατος έκανε μνεία των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Εύβοια αδελφών μας και εκάλεσε όλους εις προσευχήν και εις συμπαράσταση με κάθε τρόπο που θα χρειασθεί για την βοήθειά τους σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Στην Ιερά Ακολουθία εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών, των Πατέρων της Μονής και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ πλήθος κόσμου ανήλθε στο Μοναστήρι, για να προσκυνήσει την Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων