24/10/2020 24/10/2020 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα το πρωί ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ Σερίφου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μακάριου Κοτσίκου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου Αρχιμ. Δανιήλ Συμάκου και του Υπευθύνου της Μονής, Ιερομόναχου Ευδοκίμου Καραπαντελάκη και την παρουσία πολλων...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 18:08

Η Σέριφος τίμησε τη μνήμη του αοιδίμου Ηγουμένου Μακαρίου

Διαδώστε:
Η Σέριφος τίμησε τη μνήμη του αοιδίμου Ηγουμένου Μακαρίου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα το πρωί ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ Σερίφου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μακάριου Κοτσίκου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου Αρχιμ. Δανιήλ Συμάκου και του Υπευθύνου της Μονής, Ιερομόναχου Ευδοκίμου Καραπαντελάκη και την παρουσία πολλων Σεριφίων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τη μνήμη του συντοπίτη τους Ηγουμένου, ο οποίος υπέρ την εξηκονταετία διηκόνησε ευόρκως την Ιερά Μονή και τις Ενορίες Γαλανής, Παναγίας και Καλίτσου.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δημιουργία του ανθρώπου, στην πτώση του και την έξωσή του από τον Παράδεισο και στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για την επιστροφή του στο πρωτόκτιστο κάλλος, καθώς και στην ευλογία, που διά του Βαπτίσματος προσφέρει η Εκκλησία, να ζει, δηλαδή, η ψυχή του ανθρώπου και μετά το βιολογικό του θάνατο, αιώνια στην αγάπη του Θεού.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον βίο και την πολιτεία του κεκοιμημένου Ηγουμένου, τον οποίο χαρακτήρισε δευτεροκτήτορα της Μονής, ευχήθηκε στον πρότριτα αναλαβόντα τα καθήκοντα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου, μετά την εκδημία του αείμνηστου Πρωτοπρ. Ιάκωβου Μητροφάνη, Αρχιμ. Δανιήλ Συμάκου, και συνεχάρη τον Υπεύθυνο της Ιεράς Μονής Ιερομόναχο Ευδόκιμο Καραπαντελάκη για την άοκνη και ανύστακτη μέριμνά του προς αυτήν και ευχαρίστησε τους Σεριφίους για την προς αυτόν αγάπη και στήριξή τους.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας είχε εκτεθεί σε προσκύνηση λείψανο του σήμερα εορταζομένου Αγίου Αρέθα, που φυλάσσεται στο Σκευοφυλάκειο της Μονής.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη την προς κατασκευή Βιβλιοθήκη και τα επισκευαζόμενα Κελλία της Μονής.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων