04/12/2022 04/12/2022 Την Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσης πανηγύρισε η Ιερά Μονή Πορφήτη Ηλιού Θήρας, καθώς σε αυτήν αποθησαυρίεται ιερά εικόνα της Παναγίας. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος προέστη της πανηγυρικής αγρυπνίας επί τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Κυρίας Τριχερούσης, η οποία ως εφέστιος εικών δεσπόζει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:56

Η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσης στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσης στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας

Την Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσης πανηγύρισε η Ιερά Μονή Πορφήτη Ηλιού Θήρας, καθώς σε αυτήν αποθησαυρίεται ιερά εικόνα της Παναγίας.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος προέστη της πανηγυρικής αγρυπνίας επί τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Κυρίας Τριχερούσης, η οποία ως εφέστιος εικών δεσπόζει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας.

Στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πανηγυρική και πολύωρη ιερά Αγρυπνία. Στην ιερά αγρυπνία ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε ενώ τέλεσε την ακολουθία της λιτής και της αρτοκλασίας κατά το μοναστηριακό τυπικό.

Τέλος ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, για τον οποίο ευχήθηκε να συνεχίσει να αποτελεί “πνευματικό μαγνήτη”, ο οποίος θα ελκύει ψυχές ανθρώπων ποθούντων τον μοναχικό βίο αλλά και που ζητούν καθοδήγηση για τον εν κόσμω πνευματικό αγώνα.

Στην ιερά Αγρυπνία συμμετείχε πλήθος πιστών, εκζητούντων την χάριν και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων