27/12/2022 27/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, κατά την Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ευμενίου Λαμπάκη, επί σειρά ετών Ηγουμένου της...
27 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2022 - 12:39

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου και το μνημόσυνο του Γέροντος Ευμενίου στην Ιερά Μονή Ρουστίκων

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου και το μνημόσυνο του Γέροντος Ευμενίου στην Ιερά Μονή Ρουστίκων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, κατά την Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ευμενίου Λαμπάκη, επί σειρά ετών Ηγουμένου της εν λόγω Ιεράς Μονής, επί τη συμπληρώσει 17 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του ανήμερα των Χριστουγέννων του έτους 2005.

Ο Ηγούμενος της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κουφουδάκης, προσεφώνησε και καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την μέριμνα του Επισκόπου για την ιστορική Ιερά Μονή των Ρουστίκων, αλλά και για την αγάπη και το σεβασμό του στον μακαριστό Γέροντα Ευμένιο.

Ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε με λόγους καρδιακούς, ευγνωμοσύνης και τιμής, στην προσωπικότητα, στο εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα και στην πολύτιμη και ολόφωτη μαρτυρία του μακαριστού Γέροντος Ευμενίου, που ξεπερνούσε τα όρια της Κρήτης και της Ελλάδος, προσφέροντας πνευματικό επιστηριγμό σε πλήθος ανθρώπων εντός και εκτός Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο της Μονής για τους λόγους του, κυρίως αναφορικώς προς την ευλογημένη παρουσία και μαρτυρία του Γέροντος Ευμενίου, και εδόξασε τον Θεόν, διότι χαρίζει στην Εκκλησία Του, η οποία αποτελεί εργαστήριο αγιότητος, χαριτωμένα πρόσωπα σαν εκείνο του Γέροντος Ευμενίου.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος προανήγγειλε ότι, συν Θεώ, το έτος 2025, επί τη συμπληρώσει 20 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του Γέροντος Ευμενίου, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα αφιερώσει το εγκόλπιο ημερολόγιό της στην ευλογημένη προσωπικότητά του και θα διοργανώσει και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη της μαρτυρίας του οσιοτρόπου Γέροντος Ευμενίου στους σύγχρονους τούτους καιρούς.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προανήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες θα κατατεθούν στην Περιφέρεια Κρήτης ώριμες μελέτες για την πλήρη αποκατάσταση και εκ βάθρων ανακαίνιση του Ξενώνα της Ιεράς Μονής Ρουστίκων, τονίζοντας την ανάγκη όλοι να συμβάλομε στην στήριξη, αναστήλωση αλλά και επάνδρωση των Ιερών Μονών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε και στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, εκφράζοντας θερμές ευχές για την ελπιδοφόρα αρχιεπισκοπική του διακονία στις από πολλές πλευρές ευαίσθητη έπαλξη του Προκαθημένου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Στην Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο έλαβαν μέρος οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Αρκαδίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάς, Ρουστίκων, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κουφουδάκης, και Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, Αρχιμανδρίτες και Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές και μοναστηριακή τράπεζα φιλοξενίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων