31/05/2020 31/05/2020 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο, όπου φυλάσσεται η Θαυματουργή Εικόνα ιερούργησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συνιερουργούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμου και του Αδελφού της Μονής Αρχιμ. Αετίου, ενώ στο Αναλόγιον έψαλλαν  ο Πρωτοπρ. Παναγιώτης Μανιδάκης και ο κ....
31 Μαΐου, 2020 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 16:50

“Η Βασιλεία του Θεού είναι η ομολογία της πίστεως και της αγάπης”

Διαδώστε:
“Η Βασιλεία του Θεού είναι η ομολογία της πίστεως και της αγάπης”

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο, όπου φυλάσσεται η Θαυματουργή Εικόνα ιερούργησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συνιερουργούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμου και του Αδελφού της Μονής Αρχιμ. Αετίου, ενώ στο Αναλόγιον έψαλλαν  ο Πρωτοπρ. Παναγιώτης Μανιδάκης και ο κ. Κωνστ. Ίσαρης.

Παρέστησαν οι Βουλευτές κα. Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, η Αντιδήμαρχος Χώρας κα Μαρία Βενετίκη, η Αντιδήμαρχος Γαυρίου κα Αθηνά Μακρή, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου κα Άννα Βολίκα, Αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαυρίου και πλήθος πιστών, οι οποίοι, τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα, κατέκλυσαν το Καθολικό και τους αύλειους χώρους της Μονής, καθώς, λόγω των περιορισμών, η Μονή δεν πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινισίμου.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, υπογράμμισε ότι η περίοδος αυτή είναι ευκαιρία προβληματισμού και αλλαγής τρόπου ζωής, τονίζοντας ότι όσοι πιστεύουν και προσεύχονται έχουν θωρακίσει τον εαυτό τους από προβλήματα και δυσκολίες, ενώ τους θύμισε ότι, και σύμφωνα με τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, η Βασιλεία του Θεού είναι η ομολογία της πίστεως και της αγάπης μας προς Αυτόν.

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη την Ηγουμενεύουσα της Ιεράς Μονής Μοναχή Παρθενία για τις άοκνες προσπάθειές της για την πνευματική ακτινοβολία της Μονής και τη μέριμνά της για την ανακαίνισή της, μεταφέροντας το ενδιαφέρον του Φιλαγίου και Φιλομονάχου Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου για την ανακαίνιση του Μοναστηριακου Κειμηλιοφυλακείου.

Εχθές, με την άφιξή του στην Άνδρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφτηκε  την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης και ευχήθηκε στους εκεί εγκαταβιούντες Πατέρες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων