05/06/2022 05/06/2022 Μέσα σε κλίμα προσευχής και γαλήνης τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αναιρεθέντων Πατέρων της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης Βοιωτίας, οι οποίοι σφαγιάσθηκαν από τους Αγαρηνούς πειρατές. Tα ιερά λείψανα των Οσιομαρτύρων αυτών, που μαρτύρησαν στη Μονή, θησαυρίζονται εντός της.  Η Παννυχίδα ακολούθησε το μοναστηριακό τυπικό: έλαβε χώρα το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς,...
05 Ιουνίου, 2022 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2022 - 11:01

Ιερά Αγρυπνία για τους Αναιρεθέντες Πατέρες στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Πύλης Βοιωτίας

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για τους Αναιρεθέντες Πατέρες στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Πύλης Βοιωτίας

Μέσα σε κλίμα προσευχής και γαλήνης τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αναιρεθέντων Πατέρων της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης Βοιωτίας, οι οποίοι σφαγιάσθηκαν από τους Αγαρηνούς πειρατές. Tα ιερά λείψανα των Οσιομαρτύρων αυτών, που μαρτύρησαν στη Μονή, θησαυρίζονται εντός της. 

Η Παννυχίδα ακολούθησε το μοναστηριακό τυπικό: έλαβε χώρα το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς, ο Μέγας Εσπερινός με την λιτή, ο όρθρος, στους Αίνους του οποίου έγινε η χρίσις των πιστών με Άγιον έλαιον και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων πλήθος πιστών.

Όπως αναφέρουν εκ της Μονής «ήταν το λιγότερο που μπορέσαμε να κάνουμε προς δόξαν αυτών των Οσιομαρτύρων, που στόλισαν αυτόν τον τόπο με τους ιδρώτες της ασκήσεως και τα μαρτυρικά τους αίματα.

Η Παρουσία τους ήταν ολοφάνερη καθ’ όλο το διάστημα της Αγρυπνίας, μέσω της ιδιαιτέρας ευωδίας των αποτμημάτων των Ιερών Λειψάνων τους.

Είθε να σκέπουν το σεμνείο τους και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά από κάθε ορατό και αόρατο κίνδυνο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων