19/08/2021 19/08/2021 Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην ιστορική και παλαίφατη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε την παραμονή της εορτής στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό, ενώ την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στο σπηλαιώδες και κατανυκτικό Καθολικό της Μονής. Συγκινητική και πολυάριθμη ήταν και...
19 Αυγούστου, 2021 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 12:11

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Πολυάριθμο και φέτος το προσκύνημα στην Παναγία Φανερωμένη

Διαδώστε:
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Πολυάριθμο και φέτος το προσκύνημα στην Παναγία Φανερωμένη

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην ιστορική και παλαίφατη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε την παραμονή της εορτής στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό, ενώ την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στο σπηλαιώδες και κατανυκτικό Καθολικό της Μονής.

Συγκινητική και πολυάριθμη ήταν και φέτος, παρά την απαγορευτικά μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού, η συμμετοχή των προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας της Φανερωμένης, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τη διάδοση του θανατηφόρου ιού.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε στο εκκλησίασμα η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβ. κ. Κυρίλλου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πανηγυρικά έψαλλαν ο πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης και ο κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης, ενώ υπεύθυνοι ασφαλείας για τα μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων ήταν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και για τα μέτρα προσεύλευσης των πιστών τα μέλη της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας.

Ανάμεσα στους εκκλησιαζομένους παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μπινιχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Παντής, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης κ.ά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων