27/06/2023 27/06/2023 Επίσημη έλευση τεμαχίου του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των γάτων, παρά την κοινότητα Ακρωτηρίου, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, ανακοινώνει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίσημη έλευση του ιερού λειψάνου θα γίνει στις 19:00, ενώ η Ιερά Μονή θα παραμένει ανοικτή προς διευκόλυνση...
27 Ιουνίου, 2023 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2023 - 10:57

Ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ακρωτηρίου

Διαδώστε:
Ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ακρωτηρίου

Επίσημη έλευση τεμαχίου του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των γάτων, παρά την κοινότητα Ακρωτηρίου, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, ανακοινώνει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίσημη έλευση του ιερού λειψάνου θα γίνει στις 19:00, ενώ η Ιερά Μονή θα παραμένει ανοικτή προς διευκόλυνση των πιστών, από το Σάββατο 1η Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουλίου, από τις 7:00 μέχρι τις 20:00, όπου και θα πραγματοποιούνται ιερές ακολουθίες.

Την Κυριακή 09 Ιουλίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί παράκληση και αναχώρηση των ιερών λειψάνων.

Σημειώνεται ότι «η ιστορική αυτή Μονή ίσως να είναι η αρχαιότερη Μονή της Κύπρου, καθ’ότι κτίσθηκε από την Μεγάλη Βασίλισσα και Ισαπόστολο Αγία Ελένη, μητέρα του Αγίου Μεγάλου Βασιλέως Κωνσταντίνου».

«Τα πρώτα κτίσματα της Μονής ανάγονται από τις αρχές του 4ου αιώνος μ.Χ. με αξιόλογες αγιογραφίες του 15ου αιώνος μ.Χ. Κατά ισχυρή παράδοση ο ίδιος ο Άγιος Νικόλαος έζησε στην Ιερά αυτή Μονή για αρκετό διάστημα και από τον 4ο αιώνα μ.Χ. μέχρι σήμερα το μοναστήρι αυτό φέρει το άγιο όνομα του», προστίθεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων