29/08/2022 29/08/2022 Οι Αφέτες είναι ημιορεινό χωριό του Νομού Μαγνησίας με πληθυσμό 339 κατοίκους. Το όνομα προέρχεται από τον ομώνυμο αρχαίο οικισμό και τον αναφερόμενο από τον Ηρόδοτο όρμο Αφεταί της αρχαίας Θετταλομαγνησίας, ενώ τον 19ο αιώνα το χωριό ονομαζόταν Νιάου. Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αφετών Βόλου χτίστηκε το 1800. Είναι Βασιλική και έχει ξυλόγλυπτο...
29 Αυγούστου, 2022 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 12:18

Ιερό λείψανο του Αγ. Προκοπίου στους Αφέτες Πηλίου από τη φερώνυμη Μονή Πύλης Τρικάλων

Διαδώστε:
Ιερό λείψανο του Αγ. Προκοπίου στους Αφέτες Πηλίου από τη φερώνυμη Μονή Πύλης Τρικάλων

Οι Αφέτες είναι ημιορεινό χωριό του Νομού Μαγνησίας με πληθυσμό 339 κατοίκους. Το όνομα προέρχεται από τον ομώνυμο αρχαίο οικισμό και τον αναφερόμενο από τον Ηρόδοτο όρμο Αφεταί της αρχαίας Θετταλομαγνησίας, ενώ τον 19ο αιώνα το χωριό ονομαζόταν Νιάου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αφετών Βόλου χτίστηκε το 1800. Είναι Βασιλική και έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο με παλαιές Αγιογραφίες. Ιερείς που υπηρέτησαν είναι: από το 1920 έως το 1950 ο πατήρ Ιωάννης Χατζής, ενώ μετά ανέλαβε ο υιός του Κωνσταντίνος Χατζής μέχρι το 1975. Εφημέριος στις μέρες μας είναι ο π. Θεόκλητος Κατσαρός.

Το δειλινό της 28ης Αυγούστου 2022, επί τη εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, έγινε υποδοχή λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στον πανηγυρίζοντα Ναό του Προδρόμου Αφετών, προερχόμενο από την σεβασμία Μονή Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων, το οποίο έφεραν προς ευλογίαν των πιστών οι δύο ζακύνθιοι Μοναστές της εν λόγω Μονής, ήτοι ο Καθηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κλάδης και ο κατά σάρκα αδελφός του, Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κλάδης.

Μετά την υποδοχή έγινε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του επισκέπτη Καθηγουμένου εκ της Μητροπόλεως Τρίκκης.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή και τα εσπέρια:

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: nyxthimeron.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων