23/12/2019 23/12/2019 Το ημερολόγιό της για το έτος 2020 σε έναν πολυτελή και καλαίσθητο τόμο για επιτραπέζια χρήση, εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Τα εικονογραφημένα χειρόγραφα και οι μικρογραφίες που τα κοσμούν, τα οποία φυλάσσονται στην πλούσια και καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη της Μονής καθώς και στο Σκευοφυλάκιο της, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους σπουδαιότερους θησαυρούς της. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:  ...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 19:10

Ημερολόγιο 2020 με σπάνια εικονογραφημένα χειρόγραφα

Διαδώστε:
Ημερολόγιο 2020 με σπάνια εικονογραφημένα χειρόγραφα

Το ημερολόγιό της για το έτος 2020 σε έναν πολυτελή και καλαίσθητο τόμο για επιτραπέζια χρήση, εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Τα εικονογραφημένα χειρόγραφα και οι μικρογραφίες που τα κοσμούν, τα οποία φυλάσσονται στην πλούσια και καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη της Μονής καθώς και στο Σκευοφυλάκιο της, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους σπουδαιότερους θησαυρούς της.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Την έκδοση χαιρετίζει με Πατριαρχικό Γράμμα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ.

Το πλούσιο εικονογραφικό υλικό συνοδεύεται από επεξηγηματικά κείμενα και εισαγωγή σχετική με τα χειρόγραφα, την οποία υπογράφει ο Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Καδάς.

Η αξιόλογη συλλογή, με τις μικρογραφίες και την πλούσια θεματολογία χαρακτηρίζεται για την υψηλή της τέχνη, αντιπροσωπεύοντας όλες σχεδόν τις περιόδους της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την χριστιανική ευσέβεια και πίστη.

Το ημερολόγιο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για το 2020, αναδεικνύει τον πολύτιμο αυτό πνευματικό και καλλιτεχνικό θησαυρό, και μαρτυρεί το τάλαντο αλλά και τον ένθεο ζήλο των γραφέων και των διακοσμητών των χειρογράφων.

Για να προμηθευτείτε το ημερολόγιο μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 2377888097.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων