21/03/2020 21/03/2020 Του Καθηγουμένου της Ι. Μονής του Εσφιγμένου Αρχ. Βαρθολομαίου Τις τελευταίες ημέρες, εκτός από την χώρα μας, όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από την επιδημία του ιού covid-19. Η κυβέρνηση καλείται, ως αποκλειστικά υπεύθυνη, να πάρει πρωτοφανή, σε όλους, μέτρα για την προστασία των πολιτών. Ζούμε όντως κρίσιμες στιγμές, πρωτόγνωρες. Καλούμαστε όλοι, ανεξαιρέτως, ίσως για πρώτη...
21 Μαρτίου, 2020 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2020 - 20:41

Καθηγουμένου Βαρθολομαίου: Η συμπεριφορά μας σε κρίσιμες στιγμές

Διαδώστε:
Καθηγουμένου Βαρθολομαίου: Η συμπεριφορά μας σε κρίσιμες στιγμές

Του Καθηγουμένου της Ι. Μονής του Εσφιγμένου Αρχ. Βαρθολομαίου

Τις τελευταίες ημέρες, εκτός από την χώρα μας, όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από την επιδημία του ιού covid-19.

Η κυβέρνηση καλείται, ως αποκλειστικά υπεύθυνη, να πάρει πρωτοφανή, σε όλους, μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Ζούμε όντως κρίσιμες στιγμές, πρωτόγνωρες. Καλούμαστε όλοι, ανεξαιρέτως, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μας, να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα εμπρός στην απειλή του θανατηφόρού ιού.

Το πρώτο και βασικό μέτρο που καλούμαστε όλοι να ακολουθήσουμε είναι το σύνθημα: “μένουμε σπίτι”!

Ο σκοπός αυτού του μέτρου είναι να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η διασπορά του ιού μεταξύ του πληθυσμού.

Στα πλαίσια αυτά αναγκάστηκε η κυβέρνηση κατόπιν και των αποφάσεων της Εκκλησίας, να διακόψει όλες τις ακολουθίες από τους ιερούς ναούς.

Καλούμαστε λοιπόν ΟΛΟΙ, χωρίς εξαιρέσεις για το κοινό καλό, κληρικοί και λαϊκοί, να κάνουμε υπακοή στις αποφάσεις και εντολές της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Δυστυχώς, παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο, να μην ανταποκρίνονται όλοι στην κοινή έκκληση για προσπάθεια.

Πολλοί αδελφοί μας, δεν μένουν μέσα στο σπίτι τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των μετακινήσεων τους, άλλοι δε, αντιδρώντας στο κλείσιμο των εκκλησιών, μεταθέτουν, πιθανώς εσκεμμένα, την ουσία του προβλήματος δήθεν σε θέματα πίστεως και τυχόν “διωγμού” των χριστιανών.

Προς Θεού!!!

Ας σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση που προκαλεί μόνο πανικό, με ένα ανελέητο “κυνήγι μαγισσών”, που δεν οδηγεί πουθενά.

Δεν διώκεται καμιά πίστη και κανένας χριστιανός!

Οι υπεύθυνοι κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για στοιχειώδη σοβαρότητα και συμμόρφωση ΌΛΩΝ!

Δεν μας περιορίζουν σε φυλακές ή σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Μας ζητούν να μείνουμε στο σπίτι μας, σε χώρο δικό μας, μαζί με τους δικούς μας.

Δεν μας ζητούν να αλλάξουμε πίστη, αλλά να χρησιμοποιήσουμε την πίστη μας, δείχνοντας το παράδειγμα σε όλους, πειθαρχώντας και κάνοντας υπομονή.

Καλούμαστε λοιπόν ΟΛΟΙ οι χριστιανοί να γίνουμε παράδειγμα προς όλους για την αγάπη των ασθενεστέρων και των ηλικιωμένων, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο.

Καλούμαστε, με τον περιορισμό στο σπίτι μας, να θυσιάσουμε κάτι από τον εαυτό μας, για την μάνα και τον πατέρα, την γιαγιά και τον παππού, τον πλησίον μας που έχει προβλήματα υγείας και κινδυνεύουν περισσότερο από την μετάδοση του ιού.

Δεν αξίζει μια θυσία να κάνουμε για όλους αυτούς;

Ας σταθούμε με σοβαρότητα απέναντι στην ιστορική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

Ακούμε ΜΟΝΟ:

•τους υπευθύνους φορείς που είναι και αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν την κατασταση,
•υπακοή στην Εκκλησία, η οποία αποφάσισε συνοδικά και όχι σε μεμονωμένους κληρικούς ή λαϊκούς, οι οποίοι έγιναν ξαφνικά σωτήρες, θέτοντας τον εαυτό τους πάνω από την εκκλησία, παρασύροντας πολλούς.

Καλούμαστε ως χριστιανοί να ασκήσουμε την αρετή της υπακοής και όχι της ανυπακοής.

Όταν ενωμένοι βαδίζουμε τον κοινό δρόμο και στον κοινό αγώνα το αποτέλεσμα είναι σίγουρα η νίκη.

Εύχομαι η χάρη του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού να διώξει από τις καρδιές όλων τον φόβο και την αμφιβολία για να γίνει κατά την πίστη μας και το θαύμα!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων