01/03/2020 01/03/2020 Του αρχιμ. Βαρθολομαίου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής του Εσφιγμένου Η τελευταία Κυριακή του Τριωδίου, σήμερα, είναι αφιερωμένη στην έξωση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο. Αφού έγινε η υπενθύμιση στους χριστιανούς για τον τρόπο, που πρέπει να αγωνίζονται, δηλαδή με ταπείνωση και ειλικρινή μετάνοια, ώστε να είναι έτοιμοι για την μέλλουσα κρίση, σήμερα γίνεται υπενθύμιση της...
01 Μαρτίου, 2020 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 16:08

Καθηγουμένου Βαρθολομαίου: Κυριακή Της Τυρινής

Διαδώστε:
Καθηγουμένου Βαρθολομαίου: Κυριακή Της Τυρινής

Του αρχιμ. Βαρθολομαίου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής του Εσφιγμένου

Η τελευταία Κυριακή του Τριωδίου, σήμερα, είναι αφιερωμένη στην έξωση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο.

Αφού έγινε η υπενθύμιση στους χριστιανούς για τον τρόπο, που πρέπει να αγωνίζονται, δηλαδή με ταπείνωση και ειλικρινή μετάνοια, ώστε να είναι έτοιμοι για την μέλλουσα κρίση, σήμερα γίνεται υπενθύμιση της αιτίας, που προκάλεσε την ανάγκη για αγώνα.

Η έξωση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο γίνεται αφορμή για όποιον θέλει, να αγωνιστεί και να επανέλθει σ’ αυτόν.

Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, είναι το κατεξοχήν στάδιο, κατά το οποίο η αγία μας Εκκλησία καλεί τα παιδιά της να αγωνιστούν ελεύθερα, χωρίς επιβολή και καταναγκασμό.

Καλεί όλους να νηστέψουν, όχι μόνο από την τροφή, αλλά με την νηστεία να προσπαθήσουν να ελέγξουν και να διαχειριστούν όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα, που δέχονται από όλες τις αισθήσεις τους.

Η νηστεία είναι αγώνας και προσπάθεια, τα οποία αποτελούν τα βασικά γνωρίσματα του χριστιανού.

Καλείται, λοιπόν, ο χριστιανός να ακούσει τον θρήνο των πρωτοπλάστων, που κάθισαν απέναντι του παραδείσου κλαίοντες πικρά για την στέρησή του, και να αγωνιστεί με θέρμη ψυχής να κερδίσει πάλι τον παράδεισο, ο οποίος του ανήκει και για τον οποίο είναι πλασμένος.

Καλή Σαρακοστή!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων