20/10/2021 20/10/2021 Με τους πιστούς να συρρέουν αδιάλειπτα για να προσκυνήσουν τη χάρη του άρχισαν χθες, 19 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του. Σήμερα τελείται η πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πολιούχου της Κεφαλονιάς στη μεγάλη εκκλησία του...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2021 - 16:09

Άρχισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη Μονή του Αγίου Γερασίμου

Διαδώστε:
Άρχισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη Μονή του Αγίου Γερασίμου

Με τους πιστούς να συρρέουν αδιάλειπτα για να προσκυνήσουν τη χάρη του άρχισαν χθες, 19 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του. Σήμερα τελείται η πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πολιούχου της Κεφαλονιάς στη μεγάλη εκκλησία του Αγίου στα Ομαλά. 

Στον πολυαρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε χθες το απόγευμα χοροστάτησε ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Μαζί του συμπροσευχήθηκαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο οικείος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου καθώς και στην οσιακή προσωπικότητα του Αγίου Γερασίμου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους μεγάλους πνευματικούς αγώνες του Αγίου, τη θεογνωσία του και τη μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην Ορθόδοξο Εκκλησία, τονίζοντας πως για τους Κεφαλονίτες το Ιερό και άφθαρτο λείψανο του Αγίου Γερασίμου είναι ο πολύτιμος θησαυρός τους. Εν κατακλείδι, παρακάλεσε να γίνουμε μιμητές του και να βαδίσουμε στα χνάρια του για να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ekefalonia.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων