26/07/2021 26/07/2021 Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μακράδων πλησίον της Παλαιοκαστρίτσας. Στην προσφώνησή του προς την αδελφότητα αλλά και τους προσκηνυτάς της Μονής, έλαβε αφορμή έκ των αναγνωσμάτων του εσπερινού και τόνισε το ανδρείον φρόνημα της οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, παρά...
26 Ιουλίου, 2021 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 10:52

Κερκύρας: “Η Αγία Παρασκευή είχε ανδρείο φρόνημα”

Διαδώστε:
Κερκύρας: “Η Αγία Παρασκευή είχε ανδρείο φρόνημα”

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μακράδων πλησίον της Παλαιοκαστρίτσας.

Στην προσφώνησή του προς την αδελφότητα αλλά και τους προσκηνυτάς της Μονής, έλαβε αφορμή έκ των αναγνωσμάτων του εσπερινού και τόνισε το ανδρείον φρόνημα της οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, παρά το ασθενές φύλο και νεαρό της ηλικίας της. Και προέτρεψε τις μοναχές και τους προσκηνυτάς στην ανδρείαν την πνευματικήν γιατί ένας μοναχός ιδιαίτερα χρειάζεται τούτο το φρόνημα προκειμένου να καρποφορήσει ο αγώνας του για να φθάσει στο καθ’ ομοίωσιν του Θεού πού οι πάντες οφείλουμε να φθάσουμε στην αγιότητα της ζωής μας.

“Η Αγία Παρασκευή παρά τα μαρτύρια στα οποία υπεβλήθη έδωσε με αυτό το ανδρείο φρόνημα την μαρτυρίαν και ομολογίαν του Κυρίου στην ζωήν της. Οι κατά καιρούς εξουσιαστές αμφισβητούν την πίστην και την ομολογίαν του Χριστού και η συμπεριφορά τους δια νόμων και εντολών, μας δίδουν την ευκαιρίαν και την δυνατότητα να ομολογούμε δια του μαρτυρίου της συνειδήσεως τον Παθόντα και Αναστάντα Κύριό μας στην σύγχρονη κοινωνία μας που τελματώθηκε η ζωή μας και φθάσαμε σε αδιέξοδα, που ή μόνη διέξοδος στη ζωή μας είναι ο Ιησούς Χριστός Χθές και σήμερον ο Αυτός και εις τούς αιώνες!”, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων