30/04/2023 30/04/2023 Στην Άνω Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς ιερουργησε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Πλήθος πιστών από την Μαγνησία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την μοναχική κουρά του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου και την αφιέρωσή του...
30 Απριλίου, 2023 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 21:22

Κερκύρας Νεκτάριος: 50 χρόνια από την Μοναχική Κουρά του στην Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: 50 χρόνια από την Μοναχική Κουρά του στην Άνω Μονή Παναγίας Ξενιάς

Στην Άνω Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς ιερουργησε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Πλήθος πιστών από την Μαγνησία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την μοναχική κουρά του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου και την αφιέρωσή του στην Άνω Ιερά Μονή Ξενιάς.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και αμέριστου σεβασμού προς το πρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, ακολούθησαν εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού με τους πιστούς να προσφέρουν δώρα και ευχές στον Ποιμενάρχη.

Στη Θεία λειτουργία παραβρέθηκε και η  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία μίλησε εγκάρδια για την σπάνια προσωπικότητα του κ. Νεκταρίου και εξήρε το εκλεκτό έργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ενώ και ο ίδιος αναγνώρισε στην κα Μακρή την διαρκή, διακριτική και πολυεπίπεδη προσφορά της στη Μαγνησία και στη χώρα και της απηύθυνε τις ειλικρινείς ευχές του για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε στο Αρχονταρίκι της Μονής, μια σεμνή τελετή προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος μετέφερε, μέσα από τον λόγο του, τη συγκίνησή του για την επιστροφή στο ιδιαίτερο θρησκευτικό τοπόσημο και αφετηρία του ποιμαντικού του έργου και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς υγεία, ευημερία και άσβεστη ελπίδα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων