01/04/2022 01/04/2022 Στην ιστορική Ιεράς Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης τέλεσε την Ακολουθία της Δ΄ στάσης των Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εις το «κυριάρχο Πρόσωπο», ως σημείωσε της Υπεραγίας Θεοτόκου. «Ταπεινοί προσκυνητές μαζί με όλους εσάς, αδελφοί, οδηγήσαμε τον βηματισμό μας σε τούτο τον ιερό βράχο της Παναγίας...
01 Απριλίου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 21:53

Κισάμου: Ας ακούσουμε όλοι μας την φωνή της Θεοτόκου Μαρίας

Διαδώστε:
Κισάμου: Ας ακούσουμε όλοι μας την φωνή της Θεοτόκου Μαρίας

Στην ιστορική Ιεράς Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης τέλεσε την Ακολουθία της Δ΄ στάσης των Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εις το «κυριάρχο Πρόσωπο», ως σημείωσε της Υπεραγίας Θεοτόκου.

«Ταπεινοί προσκυνητές μαζί με όλους εσάς, αδελφοί, οδηγήσαμε τον βηματισμό μας σε τούτο τον ιερό βράχο της Παναγίας μας, την ιστορική Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, όπου η ακοίμητος καντήλα που αιώνες τώρα καίει ενώπιον της θαυματουργού Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Παναγίας Μητέρας μας, δεν φωτίζει μόνον την Παναγία μορφή Της, αλλά κυρίως τα σκότη της ψυχής και της καρδιάς όσων, με φρόνημα ταπεινό, προσέρχονται σε τούτο τον χώρο, τον ιερό και άγιο, και αιτούνται τις πρεσβείες και την χάρη Της.

Στους ομιχλώδεις καιρούς μας όπου ο κόσμος εκλαμβάνει ως ελευθερία την.. «δολοφονία» του Θεού· καιρούς όπου ο άνθρωπος δεν θέλει, αρνείται, να ακούσει την φωνή της Παναγίας, η Εκκλησία μας προβάλλει το πάναγνο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Μητέρα της χαρμολύπης, ως την μόνη βεβαιότητα και αλήθεια της ζωής, καθώς Εκείνη είναι που μπορεί να μας χαρίσει τον χαμένο παράδεισο, να μας λυτρώσει και ελευθερώσει από τα πάθη και τα δεινά του βίου.

Εκείνη είναι που μπορεί να μας επαναφέρει εις το αρχαίο κάλλος. Ας ξεκλειδώσουν, ας ανοίξουν οι καρδιές, αδελφοί, και ας ακούσουμε όλοι μας την φωνή της Θεοτόκου Μαρίας, της μεγάλης και αιώνιας Εκείνης Μάνας του πόνου και του Σταυρού, μα και της χαράς και της Ανάστασης», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθως, χαιρέτισε και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Μονής Παν. Αρχ. κ. Αγαθάγγελο (Κουμαρτζάκη), τον οποίο και ευχαρίστησε δια την ουσιαστική συμβολή του εις την πνευματική και κτιριακή ανακαίνιση και ανασυγκρότηση της Μονής, την Αδελφότητα ως και τους προσκυνητές «Καλή Ανάσταση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων