17/11/2021 17/11/2021 Το αγγελικό Σχήμα έλαβε μετά από τρία χρόνια ο δόκιμος μοναχός Μιχαήλ της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας στα Χανιά, στις 13 Νοεμβρίου. Ο δόκιμος εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Συμεών. Αξιοσημείωτο είναι δε πως κουρά μεγαλόσχημου μοναχού στη συγκεκριμένη μονή είχε να γίνει 100 χρόνια! Την επόμενη ημέρα, ο ίδιος μοναχός χειροτονήθηκε και ως διάκονος της...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 11:16

Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού 100 χρόνια μετά στη Χρυσοσκαλίτισσα Χανίων

Διαδώστε:
Κουρά μεγαλόσχημου μοναχού 100 χρόνια μετά στη Χρυσοσκαλίτισσα Χανίων

Το αγγελικό Σχήμα έλαβε μετά από τρία χρόνια ο δόκιμος μοναχός Μιχαήλ της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας στα Χανιά, στις 13 Νοεμβρίου. Ο δόκιμος εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Συμεών. Αξιοσημείωτο είναι δε πως κουρά μεγαλόσχημου μοναχού στη συγκεκριμένη μονή είχε να γίνει 100 χρόνια!

Την επόμενη ημέρα, ο ίδιος μοναχός χειροτονήθηκε και ως διάκονος της μονής.

Σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της εκκλησίας, ως Μεγαλόσχημος μπορεί να καρεί ο μοναχός, ο οποίος έχει λάβει ειδική διάκριση από τον ηγούμενο της μονής και προς διάκριση του τίτλου του φέρει κουκούλα με κεντημένα στον Σταυρό, τη Λόγχη, τον Σπόγγο τα γράμματα IC XC NI KA, ΦΧ ΦΠ (Φως Χριστού Φαίνει Πάσι), ΕΕ ΕΕ (Εωσφόρος Έπεσεν, Εύρωμεν Εδέμ ή Ελένης Εύρεσις Εβραίων Έλεγος), ΡΡ ΔΡ (Ρητορικοτέρα Ρημάτων Δακρύων Ροαί), ΘΘ ΘΘ (Θεού Θέα Θείον Θαύμα), ΤΤ ΔΦ (Τούτο Το σχήμα Δαίμονες Φρίττουσι), ΧΧ ΧΧ (Χριστός Χριστιανοίς Χαρίζεται Χάριν), ΤΚ ΠΓ (Τόπος Κρανίου Παράδεισος Γέγονεν).

Κατά τη χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, απευθυνόμενος προς τον μοναχό, του τόνισε την αξία του αγγελικού σχήματος και της εγκατάλειψης των εγκοσμίων, μιλώντας του πατρικά και για τον αγώνα που θα πρέπει να καταβάλλει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων