13/04/2019 13/04/2019 Το πρωί της  Πέμπτης του Ακαθίστου Ύμνου, 11 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, τέλεσε στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στην Καλύβη του Αγίου Χαραλάμπους, κουρά Μεγαλόσχημου του Μοναχού Ιωσήφ. Ο Σεβ. κ. Νεκτάριος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με αδελφική φιλία, με την Καλύβη του...
13 Απριλίου, 2019 - 17:55

Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού στη Νέα Σκήτη Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού στη Νέα Σκήτη Αγίου Όρους

Το πρωί της  Πέμπτης του Ακαθίστου Ύμνου, 11 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, τέλεσε στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στην Καλύβη του Αγίου Χαραλάμπους, κουρά Μεγαλόσχημου του Μοναχού Ιωσήφ. Ο Σεβ. κ. Νεκτάριος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με αδελφική φιλία, με την Καλύβη του Αγίου Χαραλάμπους και την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, στην οποία και ανήκει η Καλύβη αυτή.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε την σημασία των Μοναχικών αρετών στην ζωή των Μοναχών, όλως ιδιαιτέρως την υπακοή στον Γέροντα, την κοινοβιακή ζωή και την ακτημοσύνη, αυτά κοντολογίς που διέπουν ολάκερη την βιοτή των Μοναχών.

Ο π. Ιωσήφ βρίσκεται πάνω από είκοσι χρόνια στο Άγιον Όρος. Ενόσω ήταν στον κόσμο είχε λαμπρή σταδιοδρομία. Εντούτοις για τη αγάπη του Χριστού τα άφησε όλα και εγκαταβίωσε στην Καλύβη του Αγίου Χαραλάμπους, όπου και αγωνίζεται πνευματικά.

Στην αντιφώνησή του ο Γέροντας της Καλύβης π. Ιλαρίων ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο, αναφερόμενος και εκείνος με την σειρά του στην αδελφική αγάπη που τους συνδέει, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον μεγάλο κόπο στον οποίο υποβλήθηκε ο κ. Νεκτάριος, προκειμένου όχι μόνο να είναι παρών, αλλά και να τελέσει ο ίδιος την Μεγαλοσχημία του π. Ιωσήφ.

Καταλήγοντας, ο Γέροντας Ιλαρίων ευχήθηκε ο Κύριος, δια πρεσβειών της Παναγίας μας να ενδυναμώνει τον Σεβ. κ. Νεκτάριο στο δύσκολο έργο του.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων