09/01/2024 09/01/2024 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ανήμερα της εορτής του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Καθολικό της ιεράς και σεβασμίας Μονής, του Αγίου Νικολάου Πατρών και εν συνεχεία έκειρε Μοναχή την Δόκιμον της Ιεράς Μονής, Γεωργία Φραγκογιάννη, κόρη ευσεβούς οικογενείας των Πατρών, της οποίας η γιαγιά ήτο...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 11:43

Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Πατρών

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Πατρών

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ανήμερα της εορτής του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Καθολικό της ιεράς και σεβασμίας Μονής, του Αγίου Νικολάου Πατρών και εν συνεχεία έκειρε Μοναχή την Δόκιμον της Ιεράς Μονής, Γεωργία Φραγκογιάννη, κόρη ευσεβούς οικογενείας των Πατρών, της οποίας η γιαγιά ήτο πνευματική θυγατέρα και μαθήτρια του Αγίου Γερβασίου, των Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στην νέα Μοναχή, το όνομα Γερβασία, προς τιμήν του Αγίου Γερβασίου. Τόνισε δε ότι είναι η πρώτη μοναχική κουρά, η οποία τελέσθηκε μετά την αγιοκατάταξη του Αγίου Γερβασίου.

Ο Ιεράρχης, μίλησε βαθειά πνευματικά για την μοναχική πολιτεία, αναλύσας τον χαρακτηρισμό του Μεγάλου Βασιλείου, για τον μοναχισμό, ως πολιτεία βίου τελεωτάτη.

Ακόμη είπε ότι η κουρά της Μοναχής Γερβασίας πραγματοποιήθηκε κατά την ημέρα της εορτής του Τιμίου Προδρόμου, του μεγάλου Προφήτου και ασκητού της ερήμου, ο οποίος αξιώθηκε να δει και να βιώσει εμπειρικά το Μυστήριον της Παναγίας Τριάδος.

Της συνέστησε δε να ασκήται εν προσευχή, νηστεία, υπακοή, ταπεινώσει και αγάπη στην Ιερά Μονή της, ταίς πρεσβείαις της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γερβασίου, του ηγαπημένου Αγίου των Πατρών, του οποίου και το όνομα έλαβε.

Επίσης, πατρικώς προέτρεψε, ο Σεβασμιώτατος, την Μοναχή Γερβασία, να τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Γέροντος και Πνευματικού της Ιεράς Μονής, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, τον οποίον ο Σεβασμιώτατος από καρδίας ευχαρίστησε και υπό τας συμβουλάς τας πνευματικάς της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Μοναχής Μαριάμ, εργαζομένη εν τω πνεύματι της κατά Θεόν αγάπης και κοινωνίας με τις άλλες Μοναχές, προς δόξαν Θεού, πνευματικήν προκοπήν της ιδίας, αλλά και προς όφελος των ευσεβών Χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων