14/07/2021 14/07/2021 Σε Μικρόσχημη Μοναχή έκειρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος την κατά κόσμον Καλλιόπη Γεωργίου Ταβλάκη, την οποία μετονόμασε σε Θεοπίστη Μοναχή. Ο Σεβασμιώτατος, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, εορτή της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ιερούργησε στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Καρυδιανής Μύθων Ιεράπετρας. Η...
14 Ιουλίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 9:39

Κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Καρυδιανής Μύθων

Διαδώστε:
Κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Καρυδιανής Μύθων

Σε Μικρόσχημη Μοναχή έκειρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος την κατά κόσμον Καλλιόπη Γεωργίου Ταβλάκη, την οποία μετονόμασε σε Θεοπίστη Μοναχή. Ο Σεβασμιώτατος, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, εορτή της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ιερούργησε στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Καρυδιανής Μύθων Ιεράπετρας. Η κουρά τελέσθηκε κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας, μετά τη Μικρά Είσοδο, σε κλίμα ιερής κατάνυξης και συγκίνησης και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη.

Στη σύντομη ομιλία του, στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τόνισε ότι η Μοναχή Θεοπίστη αξιώθηκε να λάβει το Αγγελικό Σχήμα, το οποίο θεωρείται ως δεύτερο βάπτισμα που αναγεννά πνευματικά τον άνθρωπο. Όπως σημείωσε, έλαβε το όνομα μίας έγγαμης αγίας της Εκκλησίας μας, της συζύγου του Αγίου Ευσταθίου, που υπέμεινε ποικίλους πειρασμούς και βασανιστήρια και μαρτύρησε μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της για την αγάπη του Χριστού. «Και η Μοναχή Θεοπίστη υπέστη πολλούς πειρασμούς και δοκιμασίες στη ζωή της, όπως ήταν η πρόωρη εκδημία της κόρης της Μοναχής Μαριάμ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα του εκλεκτού συζύγου της, Γεωργίου Ταβλάκη. Δεν γόγγυσε ούτε ολιγοψύχησε. Δεν απέκαμε ούτε βαρυγγόμησε, αλλά η πίστη, η αγάπη και η αφοσίωσή της στον Χριστό έγινε μεγαλύτερη». Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος κάλεσε την Μοναχή Θεοπίστη να καλλιεργεί τις μοναχικές αρετές και να παραμείνει πιστή και αφοσιωμένη στον Νυμφίο Χριστό, ο οποίος θα παρηγορεί, θα γλυκαίνει και θα ευφραίνει την καρδία της με την ανεκλάλητη χαρά της παρουσίας Του, αλλά και στην Παναγία την Καρυδιανή, στην οποία πάντοτε κατέφευγε για να προσευχηθεί, ώστε να αξιωθεί και της Ουρανίου Βασιλείας.

Έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδ/τος Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος Θεολόγος Καλαφατάκης και παρέστη συμπροσευχόμενη η Μοναχή Θέκλα, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου, Πατέρες και συγγενείς κατά σάρκα της Μοναχής Θεοπίστης, οι οποίοι την ευχήθηκαν «καλό παράδεισο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων