21/07/2020 21/07/2020 Τη μοναχική κουρά του κ. Αντωνίου Κυριάκου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.  Ο Σεβασμιώτατος με την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου τέλεσε τη μοναχική κουρά του κ. Κυριάκου ο οποίος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας...
21 Ιουλίου, 2020 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 19:36

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Αγκαράθου

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Αγκαράθου

Τη μοναχική κουρά του κ. Αντωνίου Κυριάκου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. 

Ο Σεβασμιώτατος με την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου τέλεσε τη μοναχική κουρά του κ. Κυριάκου ο οποίος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και υποψηφίου διδάκτορα. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Δημήτριος προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας κυρού Δημητρίου.

Ο π. Δημήτριος πρόκειται να χειροτονηθεί διάκονος στις 2 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Θεσσαλονίκης από τον Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα κατόπιν κανονικής αδείας του Παναγ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Ο νέος διάκονος θα είναι αδελφός της Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως και θα υπηρετήσει ως κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο μοναχό να πορευθεί με αγάπη, αυταπάρνηση και ταπείνωση στην Εκκλησία και έτσι να έχει πλούσια τη χάρη,το έλεος και την ευλογία του εν Τριάδι ζώντος Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων