19/07/2020 19/07/2020 Στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης τέλεσε την Κουρά του Μοναχού Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020.  Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία έλαβαν μέρος, εκτός του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αιμυαλών Αρκαδίας Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός και άλλοι Αρχιμανδρίτες, Ιερομόναχοι και Κληρικοί...
19 Ιουλίου, 2020 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 11:19

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Νεστάνης

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Νεστάνης

Στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης τέλεσε την Κουρά του Μοναχού Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020. 

Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία έλαβαν μέρος, εκτός του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αιμυαλών Αρκαδίας Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός και άλλοι Αρχιμανδρίτες, Ιερομόναχοι και Κληρικοί της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος μίλησε προ της Κουράς, αναφερόμενος στην αγγελική πολιτεία, στον σκοπό του μοναχισμού και στον προορισμό του ανθρώπου, που είναι η μετοχή στη μακαριότητα του Θεού, δηλαδή η κατά Χάριν θέωση.

Μετά την Ακολουθία ο νέος Μοναχός Γεώργιος δέχθηκε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου, των πατέρων και των προσκυνητών στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου προσφέρθηκε σε όλους κέρασμα από τους πατέρες της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων