27/05/2021 27/05/2021 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, τελέσθηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου, η κουρά του Δοκίμου Μοναχού Δημητρίου. Την κουρά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας. Ο δόκιμος αδελφός της Ιεράς Μονής Δημήτριος, απόφοιτος δύο Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενδύθηκε διά χειρών του Σεβασμιωτάτου...
27 Μαΐου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2021 - 20:55

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, τελέσθηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου, η κουρά του Δοκίμου Μοναχού Δημητρίου. Την κουρά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Ο δόκιμος αδελφός της Ιεράς Μονής Δημήτριος, απόφοιτος δύο Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενδύθηκε διά χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέου, το ευλογημένο ράσο της κατά Θεόν πάλης, λαμβάνοντας από τον Γέροντά του Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο Μάιπα, το όνομα του Προφητάνακτος Δαυίδ.

Στην προσφώνησή του προς τον νέο Μοναχό Δαυίδ, ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην μεγάλη αρετή που πρέπει να διακρίνει τους αληθινούς Μοναχούς, την υπακοή. Μέσα από εμπειρικά παραδείγματα του Γεροντικού αλλά και του βιβλίου της «Κλίμακος» που συνέγραψε ο Όσιος Ιωάννης ο Σιναίτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέας τόνισε στο νεόφυτο τέκνο της Παναγίας μας την σπουδαιότητα της σωτήριας υπακοής προς τον Γέροντα και πνευματικό του καθοδηγητή.

Και ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης που βοήθησε πνευματικά να ανδρωθεί η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστου, δίδασκε ότι ο νέος που θα φύγει από τον κόσμο και θα πάει στο Μοναστήρι αφιερώνοντας τον εαυτό του στον Θεό, αυτός έκανε το μεγαλύτερο θαύμα και δεν χρειάζεται να επιτελέσει άλλο θαύμα στην ζωή του.

Πρόσθετε ο Όσιος Παίσιος ότι οι μοναχοί κηρύττουν με τον δικό τους τρόπο. Είναι σαν τους φάρους που υπάρχουν πάνω σε κάτι ψηλούς βράχους και που με το φως τους φωτίζουν και κατευθύνουν τα καράβια στον σωστό τους προορισμό. Οι μοναχοί βοηθούν τον κάθε άνθρωπο να πηγαίνει στον προορισμό του που είναι ο Θεός. Ο μοναχός κηρύττει το Ευαγγέλιο με την ζωή του. Ζεί το Ευαγγέλιο, και η Χάρις του Θεού τον προδίδει. Έτσι με τον πιο βέβαιο τρόπο κηρύσσεται το Ευαγγέλιο, πράγμα που διψάει ο σημερινός κόσμος.

Ο μοναχός δεν σκέφτεται τα χαρίσματα. Ο μοναχός τηρεί τις εντολές του Θεού. Όλα τα δίνει στον Χριστό. Όλο τον εαυτό του τον δίνει στον Χριστό. Νοιώθει ότι είναι παιδί του Θεού. Σαν παιδί του δικαιούται από την μεγάλη περιουσία του Καλού του Πατέρα. Και ο καλός Θεός δίνει άφθονες ευλογίες στα πλάσματά Του, όταν δεν πρόκειται να βλαφτούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων