12/07/2023 12/07/2023 Στο εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου, προ του πέρατος του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προέβη, ύστερα από πρόταση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής, στην σε Μοναχό κουρά του επί ένα έτος δοκιμαζομένου ευλαβέστατου κ. Αλεξάνδρου Αδαμίδου, ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Φιλάρετος, σε τιμή και μνήμη...
12 Ιουλίου, 2023 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 9:54

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου

Στο εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου, προ του πέρατος του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προέβη, ύστερα από πρόταση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής, στην σε Μοναχό κουρά του επί ένα έτος δοκιμαζομένου ευλαβέστατου κ. Αλεξάνδρου Αδαμίδου, ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Φιλάρετος, σε τιμή και μνήμη του αοιδίμου προηγουμένου Φιλαρέτου Γεροντάρη.

Συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος και οι Εφημέριοι της νήσου Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος, Βασίλειος και Γεώργιος και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στ. Πρίγκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς, ο Δημ. Σύμβ. Αντ. Κουσαθανάς, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και πολλοί πιστοί..

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς τον νεόφυτο Μοναχό πατρικές νουθεσίες και συμβουλές για το στάδιο που επέλεξε και του ευχήθηκε να αναδειχθεί άξιος της ευλογίας που δέχθηκε, ενώ συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, ο οποίος εκτός των άλλων μεριμνά και για την αύξηση της περί αυτόν μοναχικής Αδελφότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων