28/09/2019 28/09/2019 Ένα γεγονός χαράς σημάδεψε την ζωή στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού. Ένας νέος εγκατέλειψε τα πάντα για να κερδίσει το παν. Ο νέος με μαρτυρία Χριστού, μετά από δοκιμασία δύο και πλέον ετών, έλαβε το αγγελικό Σχήμα λαμβάνοντας το όνομα Βασίλειος. Ο Καθηγούμενος της...
28 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:56

Κουρά Μοναχού στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου στο Κιλκίς

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου στο Κιλκίς

Ένα γεγονός χαράς σημάδεψε την ζωή στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού. Ένας νέος εγκατέλειψε τα πάντα για να κερδίσει το παν. Ο νέος με μαρτυρία Χριστού, μετά από δοκιμασία δύο και πλέον ετών, έλαβε το αγγελικό Σχήμα λαμβάνοντας το όνομα Βασίλειος. Ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, γεμάτος συγκίνηση ενώπιον των γονέων και των αδελφών του νεόκουρου αλλά και πλήθους πιστών, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μας αξιώνει ο Θεός να ζούμε ουράνιες καταστάσεις, αγγελικές. Τις ζήσαμε και τις προηγούμενες ημέρες στο συνέδριο προς τιμήν του αγίου Νικοδήμου, που μας ανέβασαν πνευματικά… Τώρα βλέπουμε ένα νέο παιδί να εγκαταλείπει τα πάντα για να ζήσει Αυτόν, ο Οποίος έφτιαξε τα πάντα, Αυτόν ο Οποίος είναι το παν. Ακολούθησε τον δρόμο εκατομμυρίων ανθρώπων που αφιερώθηκαν εις τον Χριστόν μας.

Αγαπητό μου παιδί, Βασίλειε μοναχέ, η Βασιλεία του Θεού σε καλεί. Για να εισέλθεις, πρέπει να ομοιάσεις τον Άγιό σου, παιδί μου, τον μεγάλο αυτόν ασκητή, που έζησε στην έρημο του Πόντου, αυτόν που αγάπησε τον Θεό όσο τίποτε άλλο. Από μικρό παιδάκι σε είχε καλέσει ο Θεός και συ άκουσες την πρόσκλησή του. Είσαι από ᾿κείνα τα παιδιά που από βρεφική ηλικία έσταξε ο Θεός μέσα στην καρδιά τους την αγάπη για Αυτόν. Θα μπορούσα να πω ότι εκλήθης γι αὐτήν την ζωή ‟εκ κοιλίας μητρός”. Κρατάς τον σταυρό στο χέρι. Να ξέρεις ότι αυτός ο σταυρός θα είναι για όλη σου την ζωή. Να δοξάζεις τον Θεό, να ζεις αυτό το εξαίσιο θαύμα που εστόλισε την ζωή σου ‟εκ κοιλίας μητρός” και να χαίρεσαι και να λες στον εαυτό σου ‟δεν ανήκω πουθενά· ανήκω μόνο σε Σένα, γλυκύτατε Ιησού”. Έτσι η ζωή σου, όποιες δυσκολίες κι αν έχει, θα είναι πλημμυρισμένη από χαρά, γιατί η αντιμετώπιση των δυσκολιών θα είναι, για σένα παιδί μου, μια δόξα. Γιατί οι δυσκολίες και το μαρτύριο είναι η δόξα των Αγίων, όπως για τον Χριστό μας η δόξα ήταν ο Σταυρός. Ο Θεός να σε ευλογεί και να σε αγιάζει, και να ζεις την χαρά της Βασιλείας του Θεού. Αμήν.»

Δείτε φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων