16/03/2024 21/04/2024 Στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Γεωργίου Κιλκίς που κοσμεί το Λόφο στην πόλη του Κιλκίς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2024, την Κουρά εις Μοναχόν ενός ευλαβούς νέου, του κ. Ιωάννη Χρυσοχοΐδη. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε πλειάδα Κληρικών και Αδελφών της Μονής με επικεφαλής τον Ηγούμενο...
16 Μαρτίου, 2024 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2024 - 14:13

Κουρά μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Γεωργίου Κιλκίς που κοσμεί το Λόφο στην πόλη του Κιλκίς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2024, την Κουρά εις Μοναχόν ενός ευλαβούς νέου, του κ. Ιωάννη Χρυσοχοΐδη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε πλειάδα Κληρικών και Αδελφών της Μονής με επικεφαλής τον Ηγούμενο αυτής Παν. Αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο Ιωάννου.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με έντονη τη συγκίνηση των συμμετεχόντων και προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο κ. Χρυσοχοΐδης, φοιτητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών προσήχθη από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και τον Πνευματικό του Πατέρα Παν. Αρχιμανδρίτη π. Ευλόγιο Τσαλαπατάνη και τελεσθείσης της Ακολουθίας της Ρασοφορίας, ανεδείχθη εις Αδελφόν, δηλαδή Μοναχό, της ως άνω Ιεράς Μονής.

Αυτή άλλωστε ήταν η επιθυμία του καρέντος Μοναχού μιας ολόκληρης ζωής, για τούτο και αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στον Κύριο, ενώ σήμερα συν Θεώ, θα χειροτονηθεί εις Διάκονον στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων