17/02/2024 25/02/2024 Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα της Παρασκευής 16ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Εκκλησίας του Κιλκίς. Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου κ. Μηνά Γεωργιάδη, ο οποίος έλαβε το όνομα Μεθόδιος, εις τιμήν των Αγίων...
17 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2024 - 15:14

Κουρά μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα της Παρασκευής 16ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Εκκλησίας του Κιλκίς.

Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου κ. Μηνά Γεωργιάδη, ο οποίος έλαβε το όνομα Μεθόδιος, εις τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Τη μοναχική κουρά τέλεσε ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος υπό των Καθηγουμένων, της ως είρηται Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Αρσενίου Ιωάννου και της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς Παν. Αρχιμανδρίτη Επιφανίου Θεοδωρίδη, Διακόνων και αδελφών της Ιεράς Μονής.

Συμπροσευχήθησαν επίσης συγγενείς, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Απευθυνόμενος προς στον νεοκαρέντα Μοναχό, απηύθυνα πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, επικαλούμενος τη σκέπη των Αγίων Ισαποστόλων και φωτιστών των σλάβων και ευχόμενος η σκέπη τους να ενισχύει τον καθημερινό του αγώνα, τον αγώνα της προσευχής, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνει θεαρέστως τη μοναχική του διακονία, να βιώνει αγγελομιμήτως τον μοναχικό τρόπο ζωής, να προκόβει δοξάζοντας τον Θεό και να αγιάζεται!

Περισσόετερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων