11/09/2022 11/09/2022 Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022, οι κουρές δύο νέων μοναχών, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Των μοναχικών κουρών προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 - 14:13

Κουρές μοναχών στην Ιερά Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Κουρές μοναχών στην Ιερά Μονή Δημιόβης Μεσσηνίας

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022, οι κουρές δύο νέων μοναχών, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Των μοναχικών κουρών προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σχοινά τον Πνευματικό πατέρα των Αδελφών της Ιεράς Μονής και πλήθους κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρό του πέρατος του εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Μικρού Σχήματος στην Αδελφή Μακαρία και την Ρασοφορία στην μέχρι σήμερα Δόκιμη Μοναχή Αδαμαντία, μετονομάζοντας την Αλεξία Μοναχή. Περατώνοντας τις Ακολουθίες ευχήθηκε στις νέες Μοναχές «Να είναι ισάξιες των ονομάτων τους, αφού το όνομα Μακαρία συμβολίζει την μακαριότητα και την ευτυχία, ενώ το όνομα Αλεξία συμβολίζει τον Άνθρωπο του Θεού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τέλος προσκάλεσε τους παρευρισκομένους να προσέλθουν στην Ιερά Μονή και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, όπου μετά την Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα και η ενθρόνιση της Ηγουμένης Ανθίμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων