03/08/2021 03/08/2021 Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος χειροθέτησε 3 μοναχούς στο “ζωντανό και πνευματοφόρο Προπύργιο μοναχικής ασκήσεως και προσευχής τόσο για την τοπική Εκκλησία όσο και για όλους τους προσκυνητές”, όπως αποκάλεσε το ανδρώο Ησυχαστήριο των Αγίων...
03 Αυγούστου, 2021 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 9:30

Κουρές Μοναχών στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
Κουρές Μοναχών στο Τρίκορφο Φωκίδος

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος χειροθέτησε 3 μοναχούς στο “ζωντανό και πνευματοφόρο Προπύργιο μοναχικής ασκήσεως και προσευχής τόσο για την τοπική Εκκλησία όσο και για όλους τους προσκυνητές”, όπως αποκάλεσε το ανδρώο Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, που αριθμεί τους 30 μοναχούς.

Ο δόκιμος Ελευθέριος Αναδιώτης Πτυχιούχος Λογιστικής του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, έλαβε το όνομα Παΐσιος μοναχός, προς τιμήν του αγιορείτη Αγίου Παϊσίου, ο δόκιμος Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος τελειόφοιτος Λυκείου, έλαβε το όνομα Νικόδημος μοναχός, προς τιμήν του κρυφού μαθητού του Κυρίου μας και ο δόκιμος Νικόλαος Κυρίτσης Πτυχιούχος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Καρδιολογική Νοσηλευτική», έλαβε το όνομα Αμφιλόχιος μοναχός, προς τιμήν του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Αμφιλοχίου του Πατμίου.

Ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη για τις κουρές των μοναχών και του ευχήθηκε να συνεχίσει το έργο του στην πνευματική αναγέννηση της τοπικής μας Εκκλησίας προς δόξαν Θεού.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων